Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


CDA Tweede Kamerlid Annie Schreijer bezoekt Overijsselse recreatiesector

Arnhem, 5 juli 2001

Dinsdag 10 juli aanstaande brengt CDA Tweede Kamerlid Annie Schreijer, op uitnodiging van RECRON, een bezoek aan de recreatiesector. De ontwikkelingen binnen de sector worden door drie recreatieondernemers in Overijssel nader toegelicht.

Het werkbezoek start bij de Papillon in Denekamp. De Papillon is een inmiddels landelijk bekend milieuvoorbeeldbedrijf. Eigenaar Alex Wassink zal nader ingaan op de wijze waarop duurzaamheid is doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Bij Avonturenpark Hellendoorn zal mevrouw Schreijer met directeur Ruud de Clercq van gedachten wisselen over de invloed van de Vogel- en Habitatrichtlijn en de vermakenlijkhedenretributie. Het werkbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan camping de Beerze Bulten in Beerze. Eigenaar Jan Hagedoorn zal aangeven op welke wijze de lokale lastendruk van invloed is op het recreatiebedrijf.

RECRON is de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland. Met ruim
1.400 aangesloten campings, bungalowparken, groepsaccommodaties en dagrecreatiebedrijven vertegenwoordigt RECRON ruim 80% van de branche. Enkele speerpunten in het beleid van RECRON zijn: het optimaliseren van een gunstig ondernemingsklimaat voor de recreatiebranche, behoud van ontwikkelingsmogelijkheden voor recreatiebedrijven, matiging financiële en administratieve lastendruk en eerlijke concurrentie.