Fortis Bank

Fortis, Inc. verwerft Dental Benefits Division van Protective Life voor USD 300 miljoen
10 July 2001 Fortis, Inc. verwerft Dental Benefits Division van Protective Life voor USD 300 miljoen
Acquisitie maakt van Fortis Benefits een marktleider in tandartsverzekeringen
Fortis, Inc., onderdeel van de internationale financiële dienstverlener Fortis , kondigde vandaag aan dat haar Raad van Bestuur een definitieve overeenkomst heeft goedgekeurd waardoor Fortis, Inc. de Dental Benefits Division van Protective Life Corporation (NYSE: PL) koopt voor een bedrag van ongeveer USD 300 miljoen (circa EUR 357 miljoen). In de transactie is de herverzekering van de tandartsverzekerings-activiteiten van Protective's Dental Benefits Division inbegrepen, alsook de aankoop van Divisions dochterondernemingen die vooruitbetaalde tandartsverzekeringen verkopen. Fortis, Inc. wil, namens haar collectieve levens-, arbeidsongeschiktheids- en tandartsverzekeringen-dochter in Kansas City, Missouri, ("Fortis Benefits"), de overname financieren in contanten.

De acquisitie zal geboekt worden als een aankoop en naar verwachting onmiddellijk bijdragen tot de inkomsten van Fortis, Inc. De bedrijven verwachten dat de transactie afgerond kan worden in het vierde kwartaal van 2001, onder de gebruikelijke voorwaarden.

J. Kerry Clayton, voorzitter en chief executive officer van Fortis, Inc.: "Deze transactie zal Fortis Benefits positioneren als de leider in de snelgroeiende markt voor vrijwillige (door de werknemer betaalde) tandartsverzekeringen en als de vierde grootste leverancier van tandartsverzekeringen in de VS. Onze combinatie met Protective's Dental Benefits Division zal belangrijke voordelen voor onze klanten opleveren, alsmede een bredere selectie van aantrekkelijk geprijsde producten en diensten. We zijn ook enthousiast over de kans om de toegang tot tandheelkundige zorg te verbeteren door kleine ondernemingen te helpen bij het implementeren van programma's voor vrijwillige tandartsverzekeringen voor hun werknemers. Deze acquisitie herbevestigt Fortis, Inc.'s engagement om een selecte portfolio van gespecialiseerde businesses binnen de VS op te bouwen en te beheren die toonaangevend zijn in hun respectievelijke markten, en die onze klanten gemoedsrust verschaffen door hen unieke producten en diensten aan te bieden die aan hun behoeften beantwoorden."

Michael J. Peninger, voorzitter van Fortis Benefits: "Protective's Dental Benefits Divisions brede productaanbod, distributiekracht en goed ontwikkeld distributienetwerk zal onze tandartsverzekeringsactiviteiten versterken. We zijn blij dat we hun getalenteerde mensen kunnen verwelkomen in ons team. Daarenboven zal Protective's gespecialiseerde en erg ervaren verkopersteam bestaande verkoops- en distributiemogelijkheden complementeren en onze verkoopsorganisatie met 50% vergroten.

"Deze combinatie stelt ons in staat onze groeidoelstellingen versneld te bereiken terwijl we toch continu de kwaliteit en doeltreffendheid van onze kernactiviteiten verbeteren. We verwachten dat onze concurrentiepositie in de markt een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom oplevert die de bijdrage van Fortis Benefits aan de financiële slagkracht en winstgevendheid van Fortis, Inc. vergroot."

Chris Calos, senior vice-voorzitter van Protective's Dental Benefits Division: "Fortis Benefits zal onze Dental Benefits Division een solide groeiplatform bieden, alsook de bijkomende kansen en middelen die voortvloeien uit het lidmaatschap van een grote wereldwijde organisatie. Samen zullen we in staat zijn om voort te bouwen op onze eerdere successen en ons marktleiderschap, zodat we nieuwe voordelen kunnen aanbieden aan onze klanten en onze medewerkers. We kijken er naar uit om samen te werken met het Fortis Benefits management team om een snelle en vlotte integratie van onze business te bereiken."

Voor Fortis, Inc. treedt Credit Suisse First Boston op als financieel adviseur, Alston & Bird LLP verstrekt juridisch advies.

Over Fortis Benefits
Fortis Benefits, gevestigd in Kansas City, Mo., is gespecialiseerd in niet-medische employee benefits. Haar aanbod groepsverzekeringen omvat ondermeer arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op lange en korte termijn, levens-, ongevallen- en invaliditeitsverzekeringen, en tandartsverzekeringen. Fortis Benefits biedt ook vrijwillige (door de werknemer betaalde) arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op korte en lange termijn aan, alsook vrijwillige levens- en tandartsverzekeringen. Flexibiliteit in acceptatie laat Fortis Benefits toe om op maat gemaakte verzekeringsprogramma's te ontwikkelen voor groepen van elke grootte. Bezoek de website van Fortis Benefits op www.fortisbenefits.com voor meer informatie.

Over Fortis, Inc.
Fortis, Inc. is gespecialiseerd in de financiële dienstverlening en heeft, via haar diverse operationele ondernemingen en dochterondernemingen, een leiderspositie uitgebouwd in een aantal gespecialiseerde segmenten van de Amerikaanse verzekeringsmarkt. De bedrijven van Fortis, Inc. zijn toonaangevende aanbieders van individuele, tijdelijke en collectieve ziekteverzekeringen, collectieve arbeidsongeschiktheids-, levens- en tandartsverzekeringen, natura-uitvaartverzekeringen, kredietgerelateerde verzekeringsproducten en -diensten, en klantenbindingsprogramma's en verlengde garantieprogramma's. Bezoek de website van Fortis, Inc. op www.us.fortis.com voor meer informatie.

Fortis, Inc. maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Fortis stelt wereldwijd ongeveer 70.000 mensen te werk en biedt een breed pakket financiële diensten aan. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Ultimo 2000 was het balanstotaal van Fortis meer dan USD 410 miljard (circa EUR 488 miljard). Als een van 's werelds grootste financiële dienstverleners, staat Fortis 26ste in Fortunes 'Global 500' en 33ste in Forbes 'World Super 50' (24 juli 2000). Bezoek de website van Fortis op www.fortis.com voor meer informatie.

Over Protective's Dental Benefits Division Protectives Dental Benefits Division is al vele jaren een vooraanstaande speler op de markt voor tandartsverzekeringen, en was een pionier in de ontwikkeling van vrijwillige tandartsverzekeringen voor werknemers. Voor het jaar 2000 had de Division voor ongeveer USD 150 miljoen (circa EUR 178 miljoen) aan activa (zonder goodwill), en USD 334,4 miljoen (circa EUR 398 miljoen) aan inkomsten. Dental Benefits heeft ongeveer 620 medewerkers en 29 verkoopspunten.

Protectives Dental Benefits Division voorziet meer dan twee miljoen leden van collectieve tandartsverzekeringen. Op 31 maart 2001 had Protectives Dental Benefits Division premies uitstaan ter waarde van USD 336,6 miljoen (circa EUR 400 miljoen). Bezoek www.protective.com voor meer informatie over Protective.