Politiebericht Eindhoven e.o. 10-07-2001
3e Persbericht 10 juli 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man met mes aangehouden
In de Heuvel Galerie is dinsdagavond rond 18.40 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Tijdens een surveillance zag de politie dat de man een mes bij zich droeg. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen.

Eindhoven: Beroving
Op de Zernikestraat is maandagavond tussen 21.30 en 21.40 uur een 35-jarige Eindhovenaar beroofd door een groep van ongeveer vier mannen. Het slachtoffer werd van achteren vastgepakt en men vroeg hem naar zijn geld. De daders hebben de portemonnee uit zijn broekzak gehaald en daaruit 25 gulden gestolen. Ook namen ze een flesje parfum en een hoeveelheid methadon, die de man bij zich had, mee. Vervolgens zijn de daders gevlucht.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen
In een tweetal ruimtes op een terrein aan de Nieuwe Achtse Heide zijn dinsdagmiddag drie in werking zijn hennepkwekerijen, met in totaal 400 planten, aangetroffen. Ook werden twee recentelijk opgeruimde hennepkwekerijen aangetroffen. Hier waren de apparatuur en nog 218 van hennep ontdane plantenbakken aanwezig. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 30-jarige verdachte man uit Tilburg, die op het terrein aanwezig was, werd rond 15.50 uur aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Motorrijder gewond
Op de Mierloseweg is dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 26-jarige motorrijder uit Helmond gewond geraakt toen een 38-jarige automobilist uit Helmond vanuit een uitrit plotseling de weg op reed. De automobilist zag de motorrijder, die van links kwam, niet aankomen. Hierop kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De motorrijder liep hierdoor een zware kneuzing aan zijn been op.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur in een woning aan de Jacob Marisstraat een hennepkwekerij met 150 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Bergeijk: Verdachte in drugszaak aangehouden
Naar aanleiding van een politie onderzoek uitgevoerd door de Regionale Recherche in samenwerking met de plaatselijke politie afdeling De Kempen is dinsdag rond 17.30 uur in Rotterdam een 42-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. In de auto van de verdachte werden ongeveer 1.000 henneptoppen aangetroffen. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een professionele hennepkwekerij die dinsdag werd aangetroffen in een pand aan de Bredasedijk. In dit pand stonden ruim 5.000 hennepplanten. De apparatuur, de henneptoppen en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Heeze: Snelheidscontrole
Op het Heike, waar momenteel de toegestane snelheid van 80 naar 50 km/u is aangepast, is dinsdag tussen 9.00 en 16.40 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 954 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 199 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 88 km/u.