Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Man valt vrouw lastig

UTRECHT In de parkeergarage aan het Jaarbeursplein werd vrijdagavond 29 juni tussen zes en zeven uur een 25-jarige vrouw uit Almere lastig gevallen door een man. Op de vierde parkeerlaag werd een onbekende man die bij haar auto stond handtastelijk. Door hard te schreeuwen, te schoppen en te slaan verdween de man. Een ongeveer 50-jarige tot nu toe onbekende vrouw kwam het slachtoffer te hulp. Zij was behulpzaam bij het oprapen van de handtas van het slachtoffer. De onbekende vrouw hielp het slachtoffer en is daarna verdwenen.
De politie wil graag in contact komen met deze vrouw of personen die zich op dat moment in de omgeving van de auto van de vrouw bevonden. De dader is een man tussen 25 en 30 jaar, heeft een getint uiterlijk. Hij droeg een spijkerbroek met opgerolde pijpen en een paarskleurig shirt. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Maandagochtend om tien over een werd op de Pieter Nieuwlandstraat nabij de Van Swindestraat een 36-jarige vrouw uit Utrecht beroofd. Twee jongens op een scooter sloegen de vrouw zo hard dat zij voorover viel en gewond raakte aan haar gezicht. Terwijl de vrouw op de weg lag werd haar de tas met daarin persoonlijke bezittingen afhandig gemaakt. Een bewoner in de omgeving zag de twee op de scooter wegrijden in de richting van de Kardinaal de Jongweg. De politie zoekt getuigen van deze overval. Die kunnen zich melden op het nummer 0900-8844.

Aangehouden na bedreiging

UTRECHT Op de Bemuurde weerd Oost zijde werd maandagavond om halfzeven een 30-jarige Utrechter aangehouden nadat hij twee parkeercontroleurs had bedreigd. Tijdens het uitschrijven van een parkeerbekeuring maakte de man bedreigende opmerkingen in de richting van de controleurs. De man werd naar het bureau gebracht. Daar werd een bekeuring van vijfhond gulden uitgeschreven.