Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.45 uur
Verkeerscontroles

LEUSDEN De politie heeft op de kruising Asschatterweg met de Laapeerseweg maandagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 47 voertuigen gemeten. Hiervan werden vijf bestuurders staande gehouden en bekeurd. De hoogst gemeten snelheid op de Asschatterweg bedroeg 93 km/u en op de Laapeerseweg 86 km/u.

Op de Arnhemseweg ter hoogte van de kruising van de Maanweg werd maandagmorgen gecontroleerd op het rijden door rood licht. Na een uur controle bleek dat iedereen zich correct aan de regels hield.

In Amersfoort werd op de Amsterdamseweg een gordelcontrole gehouden. Tussen kwart voor tien en half elf werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding schade

LEUSDEN Maandagavond vond op de Heiligenbergerweg een aanrijding plaats waarbij een vrouw met haar auto in het weiland belandde.

Omstreeks half acht reed de 36-jarige vrouw uit Leusden met haar voertuig over de Heiligenbergerweg vanuit de richting Amersfoort in de richting van Leusden. In de bocht ter hoogte van de Lockhorsterweg verloor de vrouw de macht over haar stuur waardoor de auto begon te slingeren.

Zij probeerde de auto nog te corrigeren maar kwam op de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer terecht. Vervolgens schoot de auto door in de linkerberm, over het fietspad, de sloot over waarna het voertuig half in het weiland en half in de sloot tot stilstand kwam.

De 36-jarige vrouw kwam met de schrik vrij en had buiten wat schrammen geen verder letsel.