MARKETING EVENTS

Jazz is niet alleen voor oma's en opa's

JAZZ IS NIET ALLEEN VOOR OMAS EN OPAS
De KAK-O-JAM: een swingende jazzy jamsessie voor en door kinderen Amsterdam, 4 juli 2001 - Spelenderwijs met jazz en improvisatie kennis maken en nog leuk vinden ook! Dat is het doel van de KAK-O-JAM, een 'kakofoniale' jamsessie voor en door kinderen, i.s.m. Gigs For Kids, het jeugdprogramma van het North Sea Jazz Festival. De KAK-O-JAM, een initiatief van Stichting Projazz.nl, vindt in het kader van de The Hague Jazz Convention plaats op woensdag 11 juli a.s. om 14.00 uur en om 15.30 uur in het Congrescentrum van Den Haag.

De KAK-O-JAM is een smakelijke jamsessie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De muziek bestaat uit een potpourri van drie bekende kinderliedjes die op verschillende jazzy ritmes gespeeld en gezongen worden: 'Zagen, zagen wiede, wiede wagen', 'I scream, you scream' en 'Bruine bonen met rijst' worden door Vince (MC), Juanita (R&B zangeres) en Marije Nie (tapdanseres) uitgevoerd samen met een combo o.l.v. Pablo Nahar.
De kinderen bereiden zich onder leiding van een workshopdocent in een half uurtje voor op de gezamenlijke jamsessie. Ieder groepje levert een aandeel: klappen en stampen met handen, voeten, stoelen, borden en bestek en de human beatbox zijn ritmische elementen die aangevuld worden met de vocals.
In een swingende eetzaal komt iedereen samen in de KAK-O-JAM en het publiek, ouders en vriendjes mogen uit volle borst meedoen!

Begeleiding

Presentatie De Kakmadam (Juanita Ellensburg) en Vince Charming, Master of Kakafony (Vincent Sporkslede). Beiden momenteel werkzaam als begeleiders bij Enjoy Yourself een educatief project van het Nederlands Promenade Orkest.
Muzikale begeleiding: Pablo Nahar. Bassist, kwam in 1971 naar Nederland. Oprichter van het Surinam Music Ensemble en grondlegger van de Paramaribop. Speelde onder meer met Misha Mengelberg, Ab Baars en Greetje Bijma.
Nema Lopes, Braziliaans percussionist, organiseert met Native Brasil workshops Brazilian percussion voor scholen en bedrijven Juanita Ellensburg (zang, R&B)
Marije Nie, tapdanseres, maakt ook deel uit van het tapdance-trio Tafel Negen met o.a. Peter Kuit

Gigs For Kids

Ruim tien jaar verzorgt het North Sea Jazz Festival een muzikaal programma voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Dit jeugdprogramma onder de naam 'Gigs For Kids' vindt altijd plaats op de woensdagmiddag voorafgaand aan het festivalweekend. Het programma bestaat doorgaans uit optredens van enkele aansprekende artiesten en/of jazzgroepen met een op het jonge publiek toegesneden repertoire. Het anderhalf durende programma wordt tweemaal gepresenteerd.

Noot aan de redactie (