Gemeente Groningen

11
JUL
12.32

Persbericht

Nieuw onderkomen jongeren Oosterpoort
11-07-2001

Aan de Esperantostraat in de Oosterpoort komt een nieuw onderkomen voor jongeren. Het college van B&W hoopt hiermee de overlast die jongeren in de Oosterpoort veroorzaken te verminderen en beter beheersbaar te maken.

De gemeente wil voor het nieuwe onderkomen gebruik maken van een verbouwde zeecontainer. Deze wordt begin oktober geplaatst aan de Esperantostraat, voor een deel ingegraven in het talud van de Zuidelijke Ringweg. Ook komt er een basketballveldje op deze plek. Dit basketballveldje zal ook begin oktober gereed zijn.

De zeecontainer is voorzien van een deur en een raam. Van binnen is de container met hout betimmerd. De inrichting van de zeecontainer wordt verder in overleg met de jongeren bepaald.

De gemeente stelt duidelijke regels op voor het gebruik en beheer van het nieuwe onderkomen. Als de jongeren deze regels overtreden, haalt de politie de zeecontainer weer weg. Het JJT (Jeugd- en Jongerenteam) speelt een belangrijke rol bij de controle op de naleving van de regels. Ook zal de politie regelmatig een oogje in het zeil houden. Het JJT en de politie krijgen beide een sleutel van de deur van de zeecontainer.

Voordat de container definitief geplaatst wordt, zal de brandweer nog een veiligheidscontrole uitvoeren.