Laurus NV

Laurus doet 80 winkels van zelfstandig ondernemers en 14 filialen over aan Sperwer, 12 juli 2001
Laurus doet 80 winkels van zelfstandig ondernemers en 14 filialen over aan Sperwer, 12 juli 2001

Laurus NV heeft het voornemen 80 supermarkten van zelfstandig ondernemers en 14 eigen filialen over te doen aan BV Sperwer Holding. In november 2000 is aangekondigd dat Laurus 800 supermarkten ombouwt naar Konmar. Daarbij is aangegeven dat naar passende oplossingen wordt gezocht voor die locaties waar marktgebieden elkaar overlappen. De 94 winkels die overgaan naar Sperwer komen niet in aanmerking voor ombouw naar nieuwe Konmar. De winkels hebben een consumentenomzet van ongeveer fl. 750 miljoen. Over de overnameprijs zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Het betreft 14 eigen winkels van supermarktonderneming Laurus onder de formulenaam Edah en Super De Boer met een omzet van fl. 132 miljoen.

Daarnaast heeft Laurus met de vereniging van Edah-franchisenemers overeenstemming bereikt over de toetreding tot de Sperwer-organisatie van 18 franchisenemers die met hun winkels niet mee overgaan naar de nieuwe Konmar-formule.

Ook het hoofdbestuur van de vereniging van Super De Boer ondernemers ondersteunt de toetreding tot de Sperwer-organisatie voor 62 van zijn leden.
Aan de respectievelijke ondernemingsraden van Laurus en Sperwer is gevraagd advies uit te brengen. De vakorganisaties en de Sociaal-Economische Raad (SER) zijn inmiddels geïnformeerd. De voorgenomen overname van eigen filialen en de winkels van zelfstandig ondernemers zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).