Ingezonden persbericht

PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Inhoud uitzending zaterdag 14 juli 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

+ Speciale chips zorgen voor extra beveiliging van netwerken

Bedrijven geven steeds meer geld uit aan de beveiliging van computernetwerken om te voorkomen dat hackers binnendringen en achter gevoelige informatie komen. TeleScoop nam een kijkje bij Secure-a-Link in Silicon Valley. Dit bedrijf maakt chips die speciaal ontwikkeld zijn om gegevens te beveiligen. De chips van het bedrijf kunnen encryptie veel sneller toepassen dan 'gewone' chips.

+ Zendmastspotters

Ze zijn niet zo bekend als trein- of vliegtuigspotters, maar ze zijn er wel: de zendmastspotters. De hoge zendmasten van publieke en commerciële omroepen worden door hen op de foto vastgelegd. En sommigen zijn daarin zeer fanatiek. In TeleScoop een portret van een zendmastspotter.

+ PC-4U

Teleac/NOT zendt deze week het zevende deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen.

Deel 7: Kijken, kieken, kleuren
Voor het bewerken van stilstaande en/of bewegende beelden, is de pc een heel handig hulpmiddel. We laten fotojournalist Raymond Rutting aan het woord. Hij vindt het gebruik van een digitale fotocamera bijzonder handig voor zijn werk. Niet meer ontwikkelen en afdrukken, maar rechtstreeks vanuit de camera naar de pc, bewerken en het resultaat versturen via het internet.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending een test, dit maal de jaarlijkse e- mailtest door het Tijdschrift voor Multimedia.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296; pieter.kuipers@teleacnot.nl

----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm