Ingezonden persbericht


Persbericht

Maxtor en VERITAS Software ontlasten Microsoft Exchange-servers van Gigabytes e-mail-attachments MaxAttach Exchange E-mail Relief helpt IT-managers bij het opslagbeheer van e-mail

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 16 juli 2001 - Maxtor Corporation heeft bekend­gemaakt samen met VERITAS Software Corporation een gunstig geprijsde bundeloplossing op de markt te hebben gebracht voor het efficiënt opslaan en beheren van e-mail met Microsoft Exchange. De oplossing bestaat eruit dat de software automatisch grote e-mail-bijlagen apart van het bericht opslaat en weer aan het bericht toevoegt op het moment dat de e-mail opgevraagd wordt. De gebruiker merkt van de gescheiden opslag niets, maar krijgt minder snel te maken met overschrijding van de maximale capaciteit van zijn mailbox.

De gebundelde oplossing omvat een Maxtor MaxAttach NAS 4100-server voor netwerk­gebonden data-opslag (NAS) van maximaal 320GB en de VERITAS Remote Storage-software voor Microsoft Exchange Server. Deze software ontdoet ontvangen e-mail van (grote) attachments en slaat die elders op, waar ze makkelijk terug te vinden zijn. Als de software op een MaxAttach (draaiend onder Windows 2000) met de Server Appliance Kit 1.7 geïnstalleerd is, kan een centrale server data van de zwaarbelaste Exchange-servers overnemen. De VERITAS-software zet verwijzingen (links) naar de bijlagen in de Microsoft Exchange-databases. En deze verwijzingen roepen de data op vanaf de Maxtor MaxAttach NAS 4100. Het gehele proces is naadloos en de gebruiker kan een bijlage op dezelfde wijze met een muisklik openen als hij gewend was.

Microsoft Exchange is ontworpen voor het verzenden en routeren van e-mail, niet als database. Nu e-mails steeds vaker voorzien worden van bijlagen, vaak in de vorm van grafische bestanden, presentaties of geluid, is de capaciteitsgrens van een Microsoft Exchange-server snel bereikt. De door VERITAS Software en Maxtor ontwikkelde oplossing is elegant en doelmatig, omdat er geen extra Microsoft Exchange-servers aan een netwerk behoeven te worden toegevoegd, een vrij complexe operatie. Evenmin behoeft de maximale grootte van mailboxen te worden beperkt. De Max Attach NAS 4100 heeft 16 maal zoveel opslagcapaciteit als een Microsoft Exchange-server.

Buiten kostenbesparingen kan de klant profiteren van:
· eenvoudige installatie. Na een korte configuratieprocedure werkt de gecombineerde oplossing automatisch. Met gepreconfigureerde hardware kan het hele systeem in enkele minuten aan het netwerk gekoppeld worden. VERITAS Software heeft gratis Data Analyzer for Exchange aan de softwarebundel toegevoegd. Hiermee kan de inhoud van de Exchange-omgeving onderzocht en gerapporteerd worden.
· gebruiksgemak. Eindgebruikers behoeven niet met een nieuw interface te leren omgaan, omdat de data-opslagfuncties van VERITAS Remote Storage volkomen transparant werken
· verbeterde prestaties van Microsoft Exchange. Doordat Exchange-servers minder oude data te verwerken hebben, werken ze sneller en zijn ook backups sneller te maken.
· sneller herstel na calamiteiten. Het overbrengen van data naar een aparte server betekent minder data in reserve-kopieën en een sneller herstel na een calamiteit of onderbreking. De verwijzingen naar de mail-bijlagen worden automatisch hersteld samen met de data op de Maxtor MaxAttach NAS 4100.
· toegenomen efficiëntie. Het totale datavolume dat van de Exchange-server overgenomen wordt door de netwerkopslagserver, kan 80% of meer bedragen
· hoge beschikbaarheid. De Maxtor MaxAttach NAS 4100 heeft een aantal faciliteiten die de beschikbaarheid tot grote hoogte kunnen opvoeren, zoals RAID 5-ondersteuning, dubbel uitgevoerde 10/100 Ethernet-poorten (voor een evenwichtige verdeling van de belasting en voor reservefunctionaliteit) en ondersteuning voor een onderbrekingsloze voeding (UPS).
Prijzen en beschikbaarheid
De Maxtor MaxAttach NAS 4100 is verkrijgbaar vanaf 3980 Euro. De gebundelde oplossing is leverbaar via de EMEA-distributiekanalen van Maxtor. Meer informatie is te vinden op www.maxattach.com/veritasbundle. Bezoekers van de Maxtor-website kunnen zich gratis inschrijven voor een kans op het winnen van een gebundelde oplossing.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming heeft een uitgebreide reeks data-opslagproducten in haar leveringsprogramma, zowel voor bureaucomputers, voor krachtige servers met Intel-processoren als voor consumentenelektronica; tevens levert Maxtor complete netwerkopslag­systemen. Maxtor dankt zijn reputatie als marktleider aan de consequent hoge kwaliteits­niveaus van zijn producten, diensten en klantondersteuning. Informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op de website: www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de Effectenbeurs van New York onder de naam MXO.

Genoemde namen van bedrijven en producten zijn eigendom van rechthebbenden.

Voorbehoud
Aan dit bericht te ontlenen toekomstverwachtingen zijn onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.



De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com