FNV

OR-verkiezingen bij Imtech

Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Er zijn tussentijdse OR-verkiezingen voor twee vacatures in de kiesgroepen Vonk en Imtech Projects BV Noord. Leden van FNV Bondgenoten kunnen de bijgevoegde bereidverklaring gebruiken om zich kandidaat te stellen. Voorts geeft bestuurder Anne van Dijk van FNV Bondgenoten Metaal&Techniek in Groningen een toelichting op de uitkomst van de ledenvergaderingen over het nieuwe loonsysteem bij Imtech Noordoost. Over de opzet van het leerbedrijf Station Groningen is FNV Bondgenoten nog met de betrokken bedrijven (o.a. Imtech) in gesprek.

OR-verkiezingen.
Er vinden tussentijdse OR-verkiezingen plaats voor twee vacatures. Er is een vacature in de kiesgroep Vonk Systems Coevorden. De andere vacature is bij Imtech projects Noordoost in Roden, Sappemeer, Coevorden en Enschede. FNV Bondgenoten stelt een goede bezetting van een OR zeer op prijs. De OR behandelt belangrijke zaken, zoals het regelingenboek waaronder het beoordelingssysteem. Indien leden zich kandidaat willen stellen, kan dat door de bijgaande bereidverklaring vóór 1 augustus 2001 ingevuld en ondertekend op te sturen naar FNV Bondgenoten, t.a.v. Anne van Dijk, Antwoordnummer 427, 9700 WB GRONINGEN

Loonsysteem.
De ledenvergaderingen over het loonsysteem zijn achter de rug. De ledenvergaderingen hadden tot doel vast te stellen of er aanleiding is om het pas aangegane nieuwe loonsysteem op te zeggen. In de vergaderingen is vastgesteld dat de kritieke punten op het systeem nog steeds gelden. Kritieke punten zoals de verkeerde indeling van de Vonk binnenmontage. De binnenmontage had, net als de technische ondersteunende kantoorfuncties, in de hogere tabel moeten worden ingediend. De zaak van de verschillende consignatieregelingen wordt door de OR opgepakt. In de vergaderingen is ook vastgesteld dat Imtech projects West duidelijk betere arbeidsvoorwaarden heeft. Zo is de compensatie voor reistijd daar op 8,8% gesteld. Ondanks deze kritiekpunten is toch besloten het nieuwe loonsysteem bij Imtech projects Noordoost te handhaven. Het nieuwe loonsysteem is ondanks de kritiekpunten een verbetering ten opzichte van de voorgaande loontabellen. Als in de toekomst binnen Imtech het gelijktrekken van arbeidsvoorwaarden aan de orde komt, zal FNV Bondgenoten uiteraard de kritiekpunten in wijzigingsvoorstellen omzetten. Van de toepassingsverschillen over het loonsysteem is dit moment alleen nog niet opgelost de reistijdcompensatie voor de oud "Ede" werknemers. Wij hebben de directie verzocht ook deze werknemers te compenseren voor de (weliswaar beperkte) reistijdbetaling die de werknemers ontvingen over het eerste reisuur.

Leerbedrijf Station Groningen.
Stork Noord, Imtech NO en GTI noord hebben een leerbedrijf opgezet. Dat bedrijf heet Station en is gevestigd in Groningen. Pogingen van de vakbonden om overeenstemming over de arbeidsvoorwaarden te bereiken zijn tot nu toe niet gelukt. Vakbonden willen de arbeidsvoorwaarden van één van de eigenaren nemen en niet een samenstelling van arbeidsvoorwaarden van alle drie de eigenaren. Ook is er geen overeenstemming over de wijze waarop het bedrijf een studieschuld met de leerlingen wil verrekenen. Één ander geschilpunt is het in dienst treden bij de drie eigenaren na de studie. Stork, GTI en Imtech willen echter dat de leerlingen na de studie bij Station blijven werken en langs deze weg van het bedrijf een uitleenbedrijf maken zonder vakscholingsdoel. Inmiddels is afgesproken dat in september tussen de directies en vakbonden verder gesproken wordt over deze zaak.

Nadere Informatie
A.P. van Dijk, Bestuurder Metaal & Techniek
Telefoon 06-51405565
annedijk@bg.fnv.nl (E-mail)