Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Harry de Ruyter wint in Saumur

16/07/2001

Saumur, 16 juli 2001
Vierspanrijder Harry de Ruyter heeft de internationale menwedstrijd van Saumur op zijn naam geschreven. In het 17-koppige deelnemersveld behaalde De Ruyter met zijn gemengde vierspan (2 KWPN-schimmels als achterspan en twee BWP-bruinen voorop) de tweede plaats in de dressuur, die gewonnen werd door de Amerikaan Chester Weber. Ook in de zeer natte marathon, waar overigens 1 hindernis uit het parcours werd genomen omdat het vanwege de regen te gevaarlijk werd, wist De Ruyter het hoofd koel te houden en werd vijfde. De overwinning in dit onderdeel ging naar de Duitse vierspanrijder Georg Knell. Na de dressuur en de marathon stond Chester Weber op de eerste plaats, met twee punten voorsprong op de Belg Gert Schrijvers. Beide rijders kwamen met respectievelijk 9 en 15 strafpunten uit het vaardigheidsparcours, waardoor zij naar de 5e en 6e plaats zakten. Harry de Ruyter bleef evenals oud-wereldkampioen Werner Ulrich en de Duitse vierspanrijder Max Dangel foutloos, en won daarmee de wedstrijd. De Zwitser Daniel Würgler eindigde op de tweede plaats, gevolgd door zijn landgenoot Werner Ulrich.
In de rubriek tweespannen ging de overwinning naar de in Engeland woonachtige Australiër Boyd Exell.

In de tussenstand om de FEI Top Driver Award voor de vierspannen gaat Werner Ulrich aan de leiding met 32 punten, gevolgd door Harry de Ruyter met 27 punten.
De eerstvolgende wedstrijd in deze competitie vindt plaats in Beekbergen, waar behalve Ulrich en De Ruyter ook Ijsbrand Chardon en regerend wereldkampioen Tomas Eriksson aan de start zullen verschijnen.