Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.10 uur
Verdachte aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is aan de Waalstraat een 30-jarige inwoner van Utrecht aangehouden die vlak daarvoor werd gezien bij een auto-inbraak. Getuigen belden de politie toen zij de man bij de auto zagen. Na een korte achtervolging konden agenten de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Agressie in het verkeer

UTRECHT Een 16-jarige inwoner van Maarssen heeft zondagmiddag aan de Moerbeistraat in Utrecht een klap gekregen van een nog onbekende automobilist.

De bromfietser uit Maarssen reed met zijn vriendin achterop over de Moerbeistraat en moest onverwachts uitwijken voor een automobilist die achteruit reed. De jongen riep over dat gedrag iets tegen zijn vriendin, Vermoedelijk heeft de bestuurder dat gehoord want deze kwam de bromfietser achterna waarna beiden stopten. De automobilist gaf de jongen een klap voor zijn hoofd en reed daarna weer weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie

Aanhoudingen na brandje

UTRECHT De politie heeft twee jeugdige Utrechters (11 en 12 jaar) aangehouden op verdenking van brandstichting, gepleegd op zondagmiddag. De twee worden verdacht van het in brand steken van toegangsdeuren van een gebouw aan de Prof. H. Bavinckstraat in Utrecht. De brandweer is ter plaatse geweest om het vuur te doven. Een van de twee jongens, de 12-jarige, bekende op het bureau verantwoordelijk te zijn voor de brand. De andere ontkende.

Megafestatie

UTRECHT Op een paar kleine incidenten na is het laatste weekeinde van de Megafestatie rustig verlopen. Zondagmiddag werden enkele aanhoudingen verricht wegens lokaalvredebreuk en openlijke geweldpleging.

Een 22-jarige inwoner van Zaandam werd aangehouden toen hij met een ontzegging het gebouw opnieuw wilde binnenkomen. Bij de eerste poging om binnen te komen bleek hij in het bezit te zijn van een mes. Dat werd hem afgenomen. Hij kreeg toen een ontzegging voor het evenement. Vlak daarna probeerde hij opnieuw naar binnen te komen. In totaal werden zeven mensen aangehouden die in het bezit waren van verboden wapens zoals boksbeugel, mes en traangas. Ook werden dezelfde dag twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een vechtpartij.

Politie-pilot: aangifte en reparatie op één locatie mogelijk UTRECHT- Slachtoffers van auto-inbraak in de stad Utrecht kunnen vanaf 16 juli 2001, bij wijze van proef, aangifte doen bij het bedrijf dat de ruit repareert. Verder kan de politie, als op straat een auto is aangetroffen met ingeslagen ruit, de servicedienst van het herstelbedrijf inschakelen die kosteloos een noodruit plaatst.

Om de service aan het publiek te vergroten en efficiënter te kunnen werken hebben de Politie Regio Utrecht en de firma Carglass twee convenanten gesloten.

Het eerste convenant betreft het doen van aangifte. Vanaf 16 juli kunnen bezoekers van de Carglassvestiging Nieuwegein schriftelijk aangifte doen van diefstal uit de auto gepleegd in de stad Utrecht. Op deze vestiging is een aangiftecorner ingericht. De formulieren worden dagelijks opgehaald en afgeleverd bij het politiedistrict waar de aangifte verder wordt behandeld. Na verwerking ontvangt het slachtoffer een afschrift van de originele aangifte. Het doen van aangifte kan dan zowel bij het politiebureau als bij de Carglassvestiging Nieuwegein plaatsvinden. In dat laatste geval kan het invullen van het formulier worden gecombineerd met de reparatie van de auto. De proef duurt tot en met 30 september 2001, waarna op basis van de ervaringen zal worden geëvalueerd.

Het tweede convenant dat is afgesloten betreft het snel plaatsen van een noodruit. Indien de politie een melding krijgt dat er een onbeheerde auto is aangetroffen met ruitschade zal zij dit doorgeven aan de meldkamer. De meldkamer staat in contact met het callcenter van Carglass. Zij zorgen er op hun beurt voor dat de gesneuvelde ruit z.s.m. wordt dichtgemaakt met plexiglas. In de auto wordt voor de eigenaar een map gelegd die de bestuurder informeert over de reden van deze service. Deze service is kosteloos en wordt eveneens als proef uitgevoerd in de stad Utrecht van 16 juli tot en met 30 september 2001.