Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 juli 2001

Amazone valt van paard Noordwijk (D1)
In het duingebied nabij de Duinweg viel op zaterdag 14 juli rond 10.20 uur een 32-jarige amazone uit Nieuw Vennep van haar paard. Het paard begon onverwachts te steigeren nadat het schrok van een ander paard. Daarbij viel de amazone. Het paard viel vervolgens boven op haar. Met onbekende verwoningen is zij overgebracht naar een ziekenhuis.

Onder invloed rijden Lisse (D1`) De politie hield op zondag 15 juli rond 04.50 uur op de Heereweg een 28-jarige automobilist uit Bennebroek aan. De bestuurder van het voertuig had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 340 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Automobilist ziet bromfietser over het hoofd Noordwijk (D1) Een 17-jarige Katwijkse is op zondag 15 juli rond 20.25 uur met letsel aan het gezicht overgebracht naar het LUMC. Zij zat achter op een bromfiets bestuurd door een 19-jarige man uit Katwijk. Hij reed over de Parallelboulevard. Een 38-jarige automobilist uit Nieuw Vennep parkeerde daar in. Daarbij zag hij de Katwijker over het hoofd. Een aanrijding volgde.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1) Agenten zagen op maandag 16 juli rond 00.20 uur op de Oude Zeeweg een auto zonder verlichting rijden. Agenten controleerden daarop de 27-jarige bestuurder uit Groningen. Hij bleek stevig in het glaasje gekeken te hebben. Een ademanalyse aan het bureau kwam tot 660 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Automobilist gaat over de kop Noordwijk (D1)
Een 28-jarige automobilist uit Rijnsburg is op maandag 16 juli rond 02.10 uur op de Herenweg met zijn auto over de kop geslagen en kwam tot stilstand in een droge sloot. Voor controle is hij overgebracht naar het LUMC. De politie nam daar een bloedproef van de man af. Mogelijk dat drank de rijvaardigheid van de Rijnsburger had beïnvloed. In ieder geval was hij wel met zijn rechterwielen in de berm terecht gekomen, stuurde er uit en moest vervolgens weer corrigeren. Daarna raakte de auto in een slip en sloeg over de kop.

Bromfietser rijdt tegen lichtmast Katwijk (D2) Door nog onbekende oorzaak reed op zaterdag 14 juli rond 01.15 uur op het fietspad tussen het Zuiderkruis en de Jacob Catsstraat een 28-jarige bromfietser uit Katwijk tegen een lichtmast. Daarbij liep hij beenletsel op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Warmond (D2) De politie hield op zaterdag 14 juli rond 23.15 uur op de Oranje Nassausingel een 29-jarige automobiliste uit Rijnsburg aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 765 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de dame in.

Politie pakt drie Engelse amokmakers op Katwijk (D2)
De politie heeft op zondag 15 juli rond 00.40 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat drie Engelse amokmakers aangehouden. De 23-jarige had kot daarvoor een 19-jarige Katwijker mishandeld. Vermoedelijk omdat de Katwijker in de weg stond, onstond de mishandeling die bestond uit klappen in rug en nek. De portier wist de amokmaker af te voeren. Daarbij werd hij bedreigd door een 26 en 29-jarige Engelsmannen.

Automobilist rijdt tegen lichtmast Katwijk (D2) Een 25-jarige automobilist uit Katwijk is op zondag 15 juli rond 02.05 uur met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. Door nog onbekende oorzaak reed hij op de Nieuwe Duinweg tegen een in de middenberm staande lichtmast.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan Leiderdorp (D3)
De politie heeft op vrijdag 13 juli rond 22.00 uur voor zijn woning aan de Os en en Paardelaan in Leiden een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 25-jarige vrouw, familie van hem, in zwembad De Does te hebben mishandeld. De vrouw werd daar onder het oog van omstanders door hem toegetakeld en meegesleurd in zijn auto. De vrouw moest zich laten onderzoeken in het Rijnland Ziekenhuis. De vrouw wenste geen aangifte van mishandeling te doen. Politie besloot na overleg met justitie, gelet op de ernst van de zaak, de verdachte toch ambtshalve te vervolgen.

Sigarettenroof bij supermarkt Oude Wetering (D3) Op zaterdag 14 juli rond 03.50 uur werden ongeveer 150 sloffen sigaretten gestolen bij een inbraak in een supermarkt aan de Meerkreuk. Een ruit van de supermarkt was door de daders met een tegel ingegooid. Daarna heeft men bij de tabaksafdeling de sigaretten weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3) De politie hield op zondag 15 juli rond 00.05 uur op de Provinciale weg 6 een 48-jarige automobilist uit Hoogmade aan. De man had te veel gedronken. Bij een ademanalyse kwam hij uit op 660 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Politie houdt twee inbrekers op heterdaad aan Roelofarendsveen (D3) De politie hield op zondag 15 juli rond 00.50 uur bij een bouwbedrijf aan de Lasso-Zuid twee inbrekers aan. Agenten, op weg naar een andere melding, zagen bij het voorbijrijden van het bouwbedrijf de twee op het dak van het bouwbedrijf. Zij konden daarop worden aangehouden. In hun auto trof de politie inbraakwertuigen aan. Vermoedelijk had men al een bouwkeet doorzocht. De politie heeft de twee ingesloten en zet het onderzoek voort.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan Roelofarendsveen (D3) De politie heeft op zondag 15 juli rond 03.05 uur op het Noordeinde een 29-jarige man uit Noorden aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor in een uitgaansgelegenheid aan het Noordeinde een 31-jarige man uit Rijpwetering te hebben mishandeld. Deze miste een paar voortanden en bloedde uit zijn mond. Dit zou hem toegebracht zijn door de man uit Noorden. De man uit Noorden verklaarde wel geslagen te hebben maar dat pas nadat hij door de Ripper was geslagen. De politie onderzoekt de feiten.

Dronken Leiden (D4)
Een 40-jarige Leidenaar is op vrijdagavond 13 juli tot twee keer toe betrapt op teveel drinken. In de vroege avond werd de Leidenaar aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hierna is hij in de auto gestapt. Vanaf de Admiraal Banckertweg reed hij rechtsaf de Karel Doormanweg op en reed hij tegen een geparkeerde auto aan. De ademanalyse wees uit dat hij een ademalcoholgehalte had van 915 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geweld Leiden (D4)
De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige plaatsgenoot en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze kregen een conflict rond 00.30 uur in een horecagelegenheid aan de 2e Binnenvestgracht. De aanleiding zou gemorst bier zijn geweest. De 37-jarige liep een opgezet oog en gekneusde ribben, de 40-jarige liep een verbrijzelde kaak en een opengesneden wenkbrauw op. Beiden werden naar het LUMC overgebracht. Onduidelijk is tot nu toe hoeveel mensen in totaal bij de vechtpartij betrokken waren. Minstens één verdachte wordt nog gezocht. Ook een 21-jarige Leidenaar heeft gemeld dat hij door dezelfde daders mishandeld zou zijn.

Onenigheid Leiden (D4) Een 26-jarige Leiderdorpse bezoeker en een 29-jarige Ridderkerkse portier van een horecagelegenheid aan de Hoogstraat hebben het in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli met elkaar aan de stok gekregen. Omstreeks 02.00 wilde de portier de bezoeker verwijderen die een vervelende dronkenschap zou hebben ontwikkeld. Bij het naar buiten brengen ontstond een kleine worsteling waarbij de bezoeker viel en een aantal schaafwonden en een bloedneus opliep. Zowel bezoeker als portier hebben aangifte van mishandeling gedaan.

Geweld Leiden (D4)
Een 20-jarige Zoeterwoudenaar is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli rond 03.15 uur op de Beestenmarkt mishandeld door twee onbekende mannen. De aanleiding is niet bekend. Wel zou er over en weer gescholden zijn. De Zoeterwoudenaar liep een gezwollen oog op met schaafwondjes bij het oog. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Hij heeft aangifte gedaan van de mishandeling.

Straatroof Leiden (D4) Een 37-jarige Engelsman is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli tussen 04.00 en 05.00 uur beroofd van paspoort, rijbewijs en geld. Omdat de man niet bekend is in Leiden kon hij niet vertellen waar dit precies gebeurd was. Hij verklaarde dat er een praatje met hem werd gemaakt, dat hij vervolgens op de grond geduwd werd waarna hem zijn bezittingen werden ontnomen.

Onder invloed Leiden (D4) Een 40-jarige Leidenaar is op de Stevenshofdreef op zaterdagavond 14 juli betrapt bij het rijden onder invloed. De politie zag hem bij een benzinestation stoppen en bier drinkend uit de auto stappen. De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 500 ug/l uit. Hij bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Wederom onder invloed Leiden (D4)
Een 44-jarige Leidenaar is zaterdagvond 14 juli op de Langegracht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed daar met hoge snelheid waardoor enkele voetgangers zich snel in veiligheid moesten brengen. Agenten die hiervan getuige waren, gaven hem een stopteken waaraan hij na gas geven, remmen, gas geven en weer remmen uiteindelijk gehoor gaf. De Leidenaar bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij had een ademalcoholgehalte van 655 ug/l. Twee weken terug had hij ook teveel gedronken. Toen scoorde hij 1405 ug/l waarop zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij mocht op het moment van de aanrijding niet rijden vanwege het feit dat hij eerst geschiktheid om te kunnen rijden moest aantonen.

Autobrand Leiden (D4) In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juli hebben twee auto's in brand gestaan aan de Roodenburgerstraat en aan de Van Vollenhovekade. Beide auto's konden geblust worden voordat zij totaal zouden uitbranden. Wel was de schade aan beide voertuigen zwaar.

Onder invloed Leiden (D4) Een oplettende automobilist zag dat de bestuurder van een bestelbus bij de Klokpoort mogelijk onder invloed was en meldde dit bij de politie. De politie hield de man op de Klokpoort aan. De bestuurder van de bestelbus, een 46-jarige Hagenaar, bleek een ademalcoholgehalte van 575 ug/l te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed rijden Voorschoten (D4) De politie hield op zondag 15 juli rond 19.00 uur op de Leidseweg een 65-jarige automobilist uit Stompwijk aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse weeg 465 ug/l. aan daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Meisje valt uit slaapkamerraam Leiden (D4)
Door nog onbekende oorzaak viel op zondag 15 juli rond 23.20 uur een 12-jarige meisje uit het slaapkamerraam van haar ouderlijke woning aan de Rijndijkstraat. Zij maakte daarbij een val van ongeveer 2,5 tot 3 meter. Uiterlijk vertoonde het meisje geen letsel. Ter controle is zij overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op maandag 16 juli rond 01.45 uur op de Haarlemmerstraat een automobilist aan die te diep in het glaasje had gekeken. De man wilde van geen kant. Niet blazen en ook niet zijn naam opgeven. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook daar weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de man voort.

Illegale houseparty Leiden (D4) Agenten stuitten op zondag 15 juli rond 02.05 uur onder een viaduct van de Rijksweg 4 aan het einde van het Heinekenpad op een illegale houseparty. Grote geluidsinstallaties en discolichten hadden een aantrekkingskracht op enkele honderden jongeren. De agenten zagen geen alcoholverkoop. Wel hadden de feestgangers vermoedelijk zelf voor de nodige drank gezorgd. De agenten wisten in contact te komen met de drie organisatoren van zoals zij het noemden een verjaardagsfeest. De politie zal met hen nader in gesprek gaan.

Verkeersongeval Waddinxveen (D6)
Drie automobilisten zijn op vrijdag 13 juli omstreeks 16.35 uur gewond geraakt na een aanrijding tussen hun beide voertuigen. Een 23-jarige automobilist uit Den Haag reed over de Henegouwerweg in de richting van Gouda toen hij een 39-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn wilde inhalen bij een inhaalverbod. Bij het inhalen kwam uit tegenovergestelde richting een 37-jarige automobilist uit Gouda. Omdat het druk was met verkeer uit beide richtingen kon een aanrijding niet meer worden voorkomen. De voertuigen botsten frontaal tegen elkaar. De Hagenaar kwam door de aanrijding dwars op de rijbaan tot stilstand. De Alphense botste met de voorzijde van haar voertuig vervolgens tegen het voertuig van de Hagenaar. De Alphense werd met nekletsel en de Gouwenaar met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De Hagenaar is met onbekend letsel overgebracht naar het Westeinde Ziekenhuis te Den Haag. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Verkeersongeval Moerkapelle (D6)
Een 44-jarige automobilist uit Gouda is op vrijdag 13 juli omstreeks 22.20 uur lichtgewond geraakt nadat hij eerst tegen een boom was gereden en vervolgens het weiland tot stilstand kwam. De automobilist reed over de Bredeweg in de richting van Moerkapelle. Volgens een getuigenverklaring reed de automobilist al enige tijd slingerend over de weg voor hij tegen de boom reed. De automobilist is voor hechtingen aan een hoofdwond en voor een bloedproef naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval.

Racefietser ten val Zevenhuizen (D6) Een 48-jarige racefietser uit Pijnacker is op zondag 15 juli omstreeks 09.20 uur gewond geraakt nadat hij tegen een paal was gereden. De man fietste in een groep van vijf personen over de Zuidelijke Dwarsweg toen hij het paaltje vermoedelijk over het hoofd zag. De fietser is met lichthoofdletsel, pijn aan een schouder en schaafwonden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Diefstal uit bedrijf Moerkapelle (D6) Bij een inbraak in een bedrijf op de Industriestraat werd op zondag 15 juli omstreeks 21.10 uur een computer buitgemaakt. De inbrekers kwamen het pand binnen door met een voertuig tegen de toegangsdeur te rijden en via het kapotte glas van de deur naar binnen te gaan. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed rijden Gouda (D7)
De politie hield op zaterdag 14 juli rond 23.10 uur op de Prins Hendrikstraat een 34-jarige automobilist uit Gouda aan. De man zat met te veel drank op achter het stuur. Op de Prins Hendrikstraat had hij al een verkeersbord uit de grond gereden. De verdachte blies aan het bureau 695 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Inbreker of koffiedrinker? Gouda (D7)
De politie hield op zondag 15 juli rond 02.25 uur in het belastingkantoor aan de Hanzeweg een 58-jarige Gouwenaar aan. De man was daar aangetroffen door een beveiligingsmedewerker die had gezien dat er een deur van het kantoor was opengebroken. De Gouwenaar die behoorlijk dronken was zat in het kantoor rustig aan de koffie. De politie nam de man mee naar het bureau.

Inbraak in woning Gouda (D7)
Van zaterdag 14 op zondag 15 juli werd ingebroken in een woning aan de Wilhelmina van Pruisenlaan. Vermoedelijk kwam men binnen na het zogenaamde openflipperen van een deur. Uit de woning wordt een laptop, een fotocamera, een telefoon, paspoort, rijbewijs en worden bankpassen vermist.

Politie houdt fietsendief aan Moordrecht/Nieuwerkerk aan den IJssel (D6) De politie hield op zaterdag 14 juli rond 04.15 uur op de Dorpsstraat in Moordrecht een 29-jarige Rotterdammer aan. Agenten zagen de man rijden in een auto met in de achterbad twee fietsen. De Rotterdammer moest tegenover de agenten bekennen de twee fietsen kort daarvoor te hebben weggenomen bij het NS-station in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na zijn verhoor en het teruggeven van de fietsen aan de rechtmatige eigenaars uit Nieuwerkerk aan den IJssel, is hij met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Fietsers rijden tegen elkaar Gouda (D7)
Twee fietsers uit Gouda zijn op vrijdag 13 juli omstreeks 15.15 uur met elkaar in botsing gekomen op de De La Reylaan en gewond geraakt. Een 39-jarige man fietste vanuit de richting van de Krugerlaan in de richting van de Burgemeester Martensingel. Een 59-jarige vrouw reed in tegenovergestelde richting en wilde vanaf de weg naar de linkerzijde van de weg om af te stappen. Op dat moment kwam de 39-jarige fietser vanaf de andere richting waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw kwam ten val en raakte even buitenbewustzijn. Zij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De man liep een wond op aan een oor.

Man neergestoken Gouda (D7)
Een 21-jarige man uit Gouda is op vrijdag 13 juli omstreeks 15.30 uur bij een steekpartij gewond geraakt. De Gouwenaar was met werkzaamheden bezig in een horecagelegenheid aan de Markt toen er twee personen de zaak binnenkwamen. Een van hen sprak de Gouwenaar aan waarna hij door hem werd gestoken in de arm en in de zij. Hij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Hierop verlieten de twee personen de zaak en gingen er op een fiets vandoor. De politie hield omstreeks 16.15 uur op de Blekerssingel een 28-jarige man uit Gouda aan. Deze werd na verhoor weer heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de steekpartij.

Aanhoudingen na woninginbraak Stolwijk (D8)
De politie heeft op zaterdag 14 juli omstreeks 00.10 uur vier jongens uit Stolwijk van 19,18 en twee van 17 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Tentweg. De politie kreeg een melding van de inbraak en ging ter plaatse. Al snel werden twee van hen aangetroffen in de omgeving bij de garageboxen. Toen de twee werden aangehouden kwamen ook de twee anderen uit de bossages te voorschijn. De politie trof daarbij enkele serviesstukken in de bossages. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Diefstal uit woning Krimpen aan de Lek (D8) In een woning aan de Commandeur werd tussen zaterdag 14 juli 20.30 uur en zondag 15 juli 00.15 uur ingebroken. Vermoedelijk kwam(en) de inbreker(s) de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Weggenomen werd onder andere een computer en autosleutels. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Auto te water Schoonhoven (D8) Een 38-jarige automobiliste uit Krimpen aan den Ijssel is op zondag 15 juli omstreeks 18.25 uur met haar voertuig te water geraakt. De automobiliste reed over de M.A. Reinaldaweg in de richting van Lopik. De automobiliste had niet voortduren haar voertuig onder controle. Net voor de middengeleider voor de afslag bij Cabauw kwam de automobiliste aan de linkerkant van de weg op de zijkant in de sloot terecht. Tot de hulpdiensten kwamen bevestigden passanten spanbanden aan de auto om te voorkomen dat de auto niet onder water geraakte. Ter plaatse kwamen een aantal politiewagens, een traumaheli, ambulances en een takelateur. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht In de afgelopen week zijn op de Rijndijk bijna 15.000 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 90% hield zich aan de maximumsnelheid. De Rijndijk gaat ook door bebouwde kommen waar niet harder dan 50 km/u mag worden gereden. Toch constateert de politie op die weggedeelten snelheden van 85 km/u en hoger; zelfs bij vrachtverkeer. alcoholcontroles Bij alcoholcontroles deze week heeft de politie ruim 700 mensen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdagavond 13 juli hield het regionaal verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Lammenschansweg. Zes personen werden aangehouden. Drie kregen een boete van f410, drie bliezen meer dan 350 ug/l en moeten voorkomen. Zondagmiddag en -avond de 15e juli is gecontroleerd op de Leidseweg in Voorschoten. 210 automobilisten kregen een blaastest aangeboden. Slechts één persoon had teveel gedronken en kreeg een boete van f410. verkeershandhaving in de komende week: maandag 16 juli t/m zondag 22 juli
Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Controles op het dragen van de veiligheidsgordel vinden maandag plaats in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg, dinsdag in Noordwijk, Hillegom en Lisse. Woensdag wordt gecontroleerd in Hazerswoude-Dorp, Zoeterwoude-Dorp en Benthuizen en in Roelofarendsveen en Leimuiden. Donderdag houdt de politie gordelcontroles in Schoonhoven en Lekkerkerk. Dinsdagmiddag en avond 17 juli wordt in Leiderdorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdagavond 20 juli contorleert de politie in Leiden op alcoholgebruik; een dag later in Schoonhoven.


Noot voor de redactie /