PERSBERICHT

Siebel Systems legt sterkere nadruk op overheid met Siebel eGovernment

Integratie van werkprocessen zorgt voor verbetering efficiency en verhoging kwaliteit dienstverlening

Amsterdam 16 juli 2001, Siebel Systems, Inc. (NASDAQ:SEBL), 's werelds grootste aanbieder van eBusiness applicatiesoftware, richt zich nog sterker dan voorheen op de overheid. Haar eBusiness-oplossingen specifiek gericht op de overheid, sinds kort Siebel eGovernment geheten, helpen overheden hun efficiency te vergroten en burgers een betere dienstverlening te bieden.

Siebel eGovernment omvat een geïntegreerde reeks applicaties voor geïntegreerde dienstverlening aan burgers via allerlei verschillende communicatiekanalen. Voorbeelden zijn dienstverlening aan burgers op het gemeentehuis, via een callcenter of online dienst-verlening. Met de Siebel-oplossing kan de burger, net als een klant in het bedrijfsleven, bij de overheid aanspraak maken op dienstverlening 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Siebel Systems ondervindt voor haar oplossing reeds grote belangstelling van overheidsinstanties en overheidsdiensten maken er wereldwijd dan ook succesvol gebruik van. Aldo Wink, District Manager Overheid bij Siebel Nederland, spreekt over een ommekeer in het denken van de overheid naar een klantgerichte benadering. "Door deze nieuwe, klantgerichte benadering van de overheid heeft Siebel Systems de verschillende overheden, zowel op lokaal als op nationaal niveau, met de eGovernment veel te bieden", aldus Wink.

Siebel Systems heeft software geleverd voor grootschalige overheidsprojecten. Zo is in de Verenigde Staten de staat Michigan bezig met de ontwikkeling van een nieuwe dienstverlening aan de bijna tien miljoen inwoners. De kennis en ervaring voor het uitbreiden van de positie in de overheidsmarkt is recentelijk versterkt door de indiensttreding van enkele zwaargewichten met ruime ervaring in en deskundigheid van de overheid. Onder hen bevindt zich de voormalige gouverneur van de staat Montana, Marc F. Racicot.

Over Siebel Systems
Siebel Systems, Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Meer informatie:

Sandra Wasseur
Marketing Director Northern Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020 - 5401000

Corina Bulk
Verkroost & Partners Public Relations
Telefoon: 030-2284866