Van Leeuwen Buizen boekt twee grote orders in Iran

pijpleidingproject ten noordwesten van Teheran waarde contracten ruim NLG 10 miljoen

ZWIJNDRECHT, 16 juli 2001 - Van Leeuwen Buizen is er in geslaagd twee grote opdrachten te boeken in Iran. Ten noordwesten van Teheran wordt door een lokale aannemer een omvangrijk pijpleidingtraject aangelegd inclusief tussenstations voor het transport van LPG. Van Leeuwen Buizen is gecontracteerd voor het leveren van de stalen buizen, fittingen, flenzen en afsluiters ten behoeve van de bouw van de eerste twee fases van dit project. Met de contracten is een bedrag van ruim tien miljoen gulden gemoeid. Het materiaal voor de eerste fase is onlangs geleverd, de tweede fase wordt dit najaar 2001 uitgeleverd.

Van Leeuwen Buizen is zeer actief in het Midden-Oosten en heeft er de laatste jaren al meerdere grote projecten geboekt. Het feit dat Van Leeuwen een compleet assortiment producten kan leveren en het gehele logistieke traject in eigen beheer uitvoert, is voor de klanten de belangrijkste reden om de orders bij Van Leeuwen Buizen te plaatsen. Door gebruik te maken van de aanwezige expertise op exportgebied, het uitgebreide internationale inkoopnetwerk en het inzetten van locale expeditingbureaus en verschepingsagenten neemt Van Leeuwen Buizen de klant alle zorgen omtrent de materiaallevering uit handen.

Van Leeuwen verwacht dat er mogelijkheden zijn om in de toekomst vervolgorders te boeken voor volgende fasen van het pijpleidingproject in Iran.

Overige persberichten