Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 juli 2001

Brand in woning Bodegraven (D7)
Op maandag 16 juli omstreeks 11.15 uur heeft een uitslaande brand gewoed in een woning/bedrijfspand aan de Rijnkade. Er waren geen personen in het pand aanwezig ten tijde van de brand. Wel werden bewoners van drie woningen in de directe omgeving geëvacueerd. De politie zette alle toegangswegen af. De brandweer die met twee wagens en een ladderwagen ter plaatse was, had de brand snel onder controle. Omstreeks 12.45 uur werd brandmeester gegeven. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het pand liep grote schade op. Vanwege instortingsgevaar werd direct na het blussen met de sloop van de bovenverdieping begonnen. Een woning naast het pand liep waterschade op en schade aan het dak.

Controle dragen autogordel Moordrecht (D6) De politie in Moordrecht heeft op maandag 16 juli tussen 11.30 uur en 12.15 uur aan de Middelweg gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er werden in totaal acht processen verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van doorrijden na aanrijding Leiderdorp (D3)
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 32-jarige automobilist uit Leiderdorp moest ontwijken voor een bromfietser om een aanrijding met hem te voorkomen. De automobilist reed op dinsdag 10 juli omstreeks 12.20 uur over de Klerkenhof in de richting van de Buitenhoflaan toen hij bij de verkeersdrempel ter hoogte van de zijstraat Schuttershof afremde. De automobilist hoorde vervolgens achter hem een bromfietser hard afremmen. Deze schreeuwde de automobilist iets toe, waarna de bromfietser gas bijgaf. Om een aanrijding te voorkomen omdat de bromfietser dicht op de auto reed stuurde de automobilist naar rechts. De automobilist hoorde hierna een harde klap en dacht dat hij de bromfietser had aangereden.Toen de automobilist stilstond met zijn voertuig werd hij echter van links ingehaald door de bromfietser. De automobilist zag dat zijn voertuig flinke schade had opgelopen doordat hij als gevolg van het ontwijken van de bromfietser tegen een ronde stenen bal langs de rijbaan was gereden. De bromfietser van ongeveer 16 jaar ging er op hoge snelheid vandoor in de richting van de Buitenhoflaan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 8844. De bromfietser reed op een rode bromfiets en zonder helm.