Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: COP6 en jongeren in Bonn

MEDELING VOOR DE PERS OVER COP6 EN JONGEREN IN BONN

Minister Pronk ontvangt jongeren in Bonn
Minister Pronk zal in Bonn op maandag 16 juli om 13.30, de eerste dag van de klimaatconferentie, zo.n veertig jonge fietsers ontvangen. De jongeren zijn afkomstig uit Nederland en met hun fietstocht vragen zij aandacht voor het klimaatprobleem. Op vrijdag 6 juli zijn zij op de fiets gestapt in den Haag nadat zij the Bet, de weddenschap met Nederlandse regering over het terugbrengen van de CO2 uitstoot, hadden gewonnen.

Jongerenprogramma tijdens COP6
Tijdens de klimaatconferentie in Bonn wordt er voor jongeren van zondag 15 juli tot en met vrijdag 20 juli een speciaal programma georganiseerd. Het gaat hier om 32 jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. De jongeren zijn afkomstig uit de hele wereld en maken deel uit van een delegatie. Namens Nederland zal er een meisje van 15 jaar aanwezig zijn.

De jongeren zullen via verschillende activiteiten, zoals discussies en een onderhandelingsspel, hun mening vormen over klimaatbeleid. Bij de opening van de conferentie, op donderdag 18 juli, zullen de jongeren hun standpunt kenbaar maken.

Tijdens de klimaatconferentie in Den Haag namen voor het eerst in de geschiedenis jongeren deel aan een VN conferentie.

Voor informatie:
Babette Graeber
Persvoorlichting VROM
Tel. 06-53660361

13 jul 01 09:28