Nu ook studieboeken via internet te koop

Datum: 16 juli 2001

Het kopen van boeken via internet heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Elk jaar verdubbelt het aantal exemplaren dat online over de toonbank gaat. Studieboeken echter waren tot nu toe een te lastige productgroep. Daar is deze zomer verandering in gekomen middels de site www.studentenboek.nl Deze online boekwinkel, gespecialiseerd in studieboeken, geeft studenten aan HBO- en academische opleidingen de mogelijkheid om hun studieboeken voortaan van achter hun PC te bestellen. Studentenboek voorziet daarmee in een groeiende vraag van studenten naar snelle en eenvoudige bestelprocedures. Op de website kunnen studenten door het maken van een aantal selecties de gewenste boeken aanvinken. Zodra de bestelling gereed is ontvangt de student een bericht, en kunnen de boeken worden opgehaald bij een boekhandel op of bij de campus.

Speciale service voor studieverenigingen
Veel studie- en studentenverenigingen verzorgen voor leden de inkoop van studieboeken. Binnen studentenboek is een speciale functie ontwikkeld om verenigingen hierbij administratief te ondersteunen. Studentenboek maakt voor verenigingen een `eigen' webpagina, waar de leden boeken kunnen bestellen. De bestellingen worden daarna verzameld door de vereniging, waarna de `bulk-bestelling' in één keer geplaatst wordt. De totale bestelling wordt op één adres afgeleverd.

Van goeden huize
www.studentenboek.nl is als naam nieuw in Nederland. De organisatie erachter is echter bepaald geen nieuwkomer. Om te beginnen vormt Studentenboek samen met onder andere Boekenmeer het bedrijf BGN Internet. BGN Internet is op zijn beurt onderdeel van BGN, waartoe illustere namen in het Nederlands boekenlandschap horen als Scheltema, Donner, Broese, enz. Deze winkels bereiken 92% van de studenten in Nederland en hebben gezamenlijk een marktaandeel van 59% op de markt van studieboeken. Dankzij hun schaalgrote zijn zij als enige in Nederland in staat om deze markt adequaat te bedienen.

Studentenboek
Leidsegracht 101-107
1017 ND
Amsterdam
Telefoon: 020-3449174
e-mail: jkok@studentenboek.nl
Contactpersoon: Jos Kok