Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-007-12: Stickers op huisvuilwagens wijzen op juist aanbieden huisvuil pag.nr.=7743

Huisvuil moet op de juiste manier worden buitengezet. Om inwoners van Den Haag hier nogmaals op te wijzen, worden 40 huisvuilwagens van de Haagse Milieu Services (HMS) voorzien van speciale stickers. Vanaf maandag 16 juli rijden de bestickerde huisvuilwagens gedurende minimaal 2 maanden door heel Den Haag.

In een tweeledig beeld toont de sticker hoe huisvuil niet en wél op straat moet worden gezet. De sticker is voorzien van de tekst Zo of zo!.

De actie is een nieuw initiatief in het kader van de publiekscampagne Den Haag maak je zelf. Deze campagne is mei vorig jaar van start gegaan. Rode draad in de campagne is de eigen verantwoordelijkheid die Haagse burgers en bedrijven hebben bij het beheer van de stad.

Aanbieden huisvuil

Huisvuil moet op de huisvuilophaaldag vóór 07.45 uur buiten staan in stevige vuilniszakken, biobakken en mini containers. Vuilniszakken mogen niet zwaarder dan 8 kilo zijn, geen scherpe voorwerpen bevatten, niet scheuren en moeten goed worden dichtgebonden en zo dicht mogelijk bij de rijweg of op de daarvoor aangegeven plaatsen worden gezet. De regels zijn opgesteld om vuilnismannen niet onnodig te belasten en ter voorkoming van zwerfvuil.

12 juli 2001

last update: 12 juli 2001 ;pag.: 7743; auteur: 77