Politie Amsterdam-Amstelland

Coffeeshop week dicht
17-7-2001. Gisteren heeft de politie een coffeeshopeigenaar uit de binnenstad een bestuurlijke maatregel aangezegd. Het etablissement, dat onder het softdruggedoogbeleid valt, mag niet open zijn in de week van 30 juli tot 5 augustus. De maatregel is genomen omdat de coffeeshop zich niet hield aan de maximaal toegestane handelsvoorraad van 500 gram softdrugs. Bij een controle van het HIT-team van half juni bleek ruim 770 gram softdrugs in voorraad te zijn. Beschonken vrouw
17-7-2001. In de Staatsliedenbuurt is vannacht een 21-jarige vrouw aangehouden die zwaar beschonken was. De politie trof haar aan in een portiek. De vrouw gaf te kennen geen hulp te willen en op eigen gelegenheid naar huis te gaan. Toen ze vervolgens met haar fiets een plantsoen inreed, werd ze meegenomen en ingesloten aan een politiebureau.




Bestrijding overlast
17-7-2001. In het kader van de bestrijding van diverse soorten van overlast in de binnenstad, volgt hier een overzicht van politieactiviteiten van maandag. Surveillerend politiepersoneel deelde 28 keer een verwijderingbevel uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen moesten voor acht uur de buurt uit. In één geval is een 14-dagenbevel uitgereikt. Het ging om iemand die al meerdere keren een 8-uursbevel had gehad.

De politie maakte 20 keer proces-verbaal op voor zaken als tippelen, openlijk druggebruik, de verkoop van nep-drugs, hinderlijk drankgebruik en het messenverbod. Op de Geldersekade werd een 28-jarige man aangehouden die zich dreigend opstelde tegen een agent die iemand waarschuwde die bier dronk in het daarvoor verboden gebied. De man hield een vinger dreigend voor het gezicht van de politieman en gaf hem vervolgens een tik op zijn kin.
Ernstig arbeidsongeval
17-7-2001. Vanmorgen kort na elf uur is in de Veerstraat een arbeidsongeval gebeurd. Een 36-jarige man, die bezig was met werkzaamheden aan het dak, verloor zijn evenwicht in de dakgoot. Het slachtoffer maakte een val van 15 meter en raakte zwaargewond. Het medisch team van de traumaheli verleende eerste hulp. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.



Dode in Westlandgracht
17-7-2001. Vanmorgen rond half elf is in de Westlandgracht, in de buurt van de brug van de Heemstedestraat, een dode man aangetroffen. Een voorbijganger die de vondst deed, waarschuwde passerende agenten. De dode is inmiddels geïdentificeerd als een 49-jarige Amsterdammer. Vermoed wordt dat het stoffelijk overschot enige dagen tot een week in het water heeft gelegen. Alhoewel tot nu toe nog niks op een misdrijf wijst, is het onderzoek rond het stoffelijk overschot nog niet afgesloten.



Automobilist van de weg
17-7-2001. In de Vijzelstraat is maandag een 25-jarige automobilist aangehouden die geen rijbewijs had en om onder de zaak uit te komen een valse naam opgaf. Toen aan het licht kwam hoe hij echt heette, werd ook duidelijk dat de man in het Opsporingsregister stond. Hij moest nog 87 dagen zitten en wordt overgedragen aan het parket Amsterdam. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder APK-keuring en het opgeven van een valse naam.