Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 18 juli 2001
10:12 woensdag 18 juli 2001

Bert Peters 0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Nieuw-Amsterdam, ongeval met letsel
Vanmorgen omstreeks 06.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de N37. Een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Barger-Compascuum reed in de richting Holsloot en haalde de voor hem rijdende autos in. Tijdens deze inhaalmanoeuvre ging de naast hem rijdende 50-jarige bestuurder uit Erica ook inhalen. De man uit BC moest hiervoor uitwijken, raakte in de berm en schoot weer terug op de weg tegen de zijkant van de voor hem rijdende vrachtauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Ter Apel. Die raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt, raakte in de slip en kwam op de zijkant tot stilstand waardoor de gehele weg geblokkeerd was. In vrachtauto zaten twee passagiers, een 43- en een 39-jarige vrouw uit Ter Apel. Zij werden met lichte verwondingen overgebracht naar het SZE. De weg was enige uren geblokkeerd waardoor het verkeer moest worden omgeleid. De overige bestuurders kwamen er zonder letsel vanaf.

Langelo, eenzijdig ongeval
Werd vannacht een auto in een sloot langs de Hoofdweg aangetroffen, de bestuurder lag in de omgeving in een weiland en was nauwelijks aanspreekbaar. Deze man, een 29-jarige inwoner van Tolbert werd met onbekend letsel naar het AZG overgebracht. Getuigen zagen dat de man met behoorlijke snelheid van links naar rechts over de weg ging, daar tegen een slootkant kwam en vervolgens een groot aantal meters door de lucht vloog. Onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak van het ongeval is geweest.

Meppel, eenzijdig verkeersongeval
Vond vanmorgen omstreeks 06.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de A 28 ter hoogte van Meppel. Een bestuurder (identiteit nog onbekend) raakte tijdens een forse regenbui bij een inhaalmanoeuvre in de slip, vloog vervolgens over een sloot en via de oever schoot hij enige honderden meters door de bossen in. De auto was vanaf de weg niet meer te zien. Een boom werd nog op vijf meter hoogte beschadigd. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Dalen, inbraak
Werd in een bungalow aan de Reindersdijk ingebroken. Via een geforceerd raam kwam men binnen en nam een rugtas, mobiele telefoon en twee fotocameras mee. De Duitse tijdelijke bewoner, woonachtig in Eefelsberg, deed aangifte. Schadebedrag onbekend.

Nieuw-Weerdinge, man aangehouden na poging tot doodslag Werd gistermiddag een 38-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden in zijn woning. Hij had even daarvoor in een andere woning, waar zijn vrouw op dat moment verbleef, haar mishandeld en haar tegen haar wil daar vastgehouden. Met een smoes wist ze de woning te verlaten waarna de 32-jarige vrouw aangifte deed.

Meppel, branden
Ontdekten vannacht agenten dat de koepel ter hoogte van het hertekamp in het Wilhelminapark in brand stond. Met behulp van een eigen brandblusser probeerden zij de brand te blussen waarna de brandweer het overnam.
Even daarvoor raakte een afvalcontainer, geladen met houten deuren en platen, in brand aan de Adriaen van Ostadestraat. Ook deze werd geblust door de brandweer. De politie houdt rekening met brandstichting.

Assen, zolderbrand
Brak vannacht brand uit op de zolder van een woning aan de Geulstraat. De 16-jarige bewoner had voor het slapen nog kaarsjes branden, vermoedelijk hebben deze de brand veroorzaakt. De jongen werd tijdig wakker en probeerde eerst zelf de brand te blussen. Toen dat niet lukte waarschuwde hij de brandweer. De naaste buren werden als voorzorgsmaatregel uit hun woning gehaald maar de brandweer had de uitslaande brand snel onder controle.

Peize, tv in brand
Raakte gisteravond de tv van een vrouw aan de Zonnehof in brand. De kordate vrouw gooide er water over heen en schoof de gordijnen bij de tv weg waarna zij 112 belde. De brandweer trof de vrouw nog in de woning aan waar een behoorlijke rookontwikkeling was. Zij werd per ambulance naar het RKZ gebracht omdat zij veel rook binnen gekregen had.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe