Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (H.P. 13.15 uur) Zondag 22 juli 2001.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Volendam is zondagmorgen 22 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank.
De automobilist reed zondagmorgen omstreeks 05.00 uur over de Hereweg te Landgraaf waar een politiepatrouille de bestuurder controleerde. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een promillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Volendam is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Volendam het politiebureau weer verlaten.

Hetzelfde overkwam een 24 jarige inwoner van Landgraaf. Deze automobilist werd zondagmorgen omstreeks 03.10 uur op de Heigank door de politie gecontroleerd waarbij bleek dat de bestuurder alcohol gedronken had. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf is proces-verbaal opgemaakt waarbij ook zij rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, woninginbraak:
Tussen zaterdag 17.30 en zondag 05.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Elbereveldstraat in Kerkrade. De bewoner bemerkte dat tijdens zijn afwezigheid een inbraak had plaatsgevonden. Bij zijn thuiskomst zag hij dat zijn woning doorzocht was en dat er diverse spullen waren ontvreemd. De toegang tot de woning werd verkregen door een bovenlicht te openen. Uit de flatwoning werden onder andere de stereo-installatie de video, enkele honderden guldens en tientallen cds ontvreemd.

Langraaf, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Vogelzankweg te Landgraaf. Met een bloembak werd een ruit ingegooid waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. Daarbij werd schade aangericht aan een magnetron en een vaatwasser. Uit de woning werd een geldbedrag van ongeveer fl. 150,- uit een beurs weggenomen alsmede een elektronisch zakagenda. Van de inbraak in aangifte gedaan door de gedupeerde.

Kerkrade, aanhouding wegens mishandeling:
Een 33 jarige inwoner van Kerkrade is zondagmorgen 22 juli 2001 door de politie aangehouden wegens mishandeling. Het slachtoffer van de mishandeling zat omstreeks 01.15 uur op het terras op de Markt te Kerkrade waar hij door de aangehouden verdachte door nog onduidelijke redenen op zijn gezicht werd geslagen waardoor hij een kneuzing aan zijn oog opliep. Daarnaast verloor hij een contactlens. Kort voor de mishandeling gooide de aangehouden verdachte met een bierglas in de richting van de benadeelde van de latere mishandelde dat een andere terrasbezoeker in zijn gezicht raakte. Deze moest zich in het ziekenhuis aan een nog onbekend oogletsel laten behandelen. De verdachte werd kort daarop door de politie op het toilet van een café aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. In het kader van snelrecht zal de verdachte zich op korte termijn voor de Officier van Justitie moeten verantwoorden.