United Services Group

United Services Group:

· Opnieuw sterke groei bedrijfsresultaat met ruim 21%
· Winstprognose positief bijgesteld

Almere, 24 juli 2001. Het bedrijfsresultaat van United Services Group N.V. is in het eerste halfjaar 2001 toegenomen van 26,8 miljoen euro (2000) naar 32,5 miljoen euro in 2001. Een stijging van 21,2%. Het bedrijfsresultaat in procenten van de omzet komt hiermee uit op 11,6% (2000: 10,9%). De omzet nam toe van 245,4 miljoen euro naar 280,6 miljoen euro. Dit is een stijging van 14,4% ten opzichte van vorig jaar.

Evenals het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt de autonome omzetgroei ongeveer 9%. De nettowinst voor amortisatie goodwill is toegenomen tot 20 miljoen euro (2000: 16,5 miljoen euro), hetgeen een stijging van 21% betekent. In procenten van de omzet bedraagt de nettowinst 7,1% (2000: 6,7%). De groei in de winst per aandeel bedraagt ongeveer 18% en komt hiermee uit op 0,99 euro (2000: 0,84 euro).

Op grond van de goede resultaten over het eerste halfjaar 2001 verwacht de Raad van Bestuur dat voor het gehele jaar 2001 de groei van de winst per aandeel voor amortisatie goodwill boven de 15% zal uitkomen. Dit betekent een positieve bijstelling van de winstprognose die eerder uitging van een stijging met 15%.

United Services Group N.V. is als Europese dienstverlener actief op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, call centerdiensten en facility management. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique en Technicum (uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College (opleidingen) en Telecom Direct (call centerdiensten), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Op 3 juli jongstleden kondigde United Services Group de overname van Secretary Plus aan. Secretary Plus is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het plaatsen, opleiden en begeleiden van secretaresses en management assisterend personeel. Vanuit 32 vestigingen in Nederland, België en Duitsland wordt voor dit jaar naar verwachting een omzet gerealiseerd van meer dan 45 miljoen euro. De financiële gegevens van Secretary Plus zullen vanaf
1 juli 2001 worden geconsolideerd.


De voortdurende groei van het rendement van United Services Group wordt in belangrijke mate bepaald door haar strategische keuzes; de keuze voor niche-markten, op basis van commerciële aantrekkelijkheid en beperkte conjunctuurgevoeligheid, en de focus op het midden- en kleinbedrijf met een brede klantenspreiding. Ook het afgelopen halfjaar is opnieuw gebleken dat United Services Group door deze keuzes minder kwetsbaar is bij spanningen op de arbeidsmarkt en bij lagere economische groeipercentages.

Raad van Bestuur United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Ron Icke RA Telefoon: +31 (0)36 529 95 05