ARKESTEIJN BEURSANALYSE

Technische analyse opnieuw ontwikkeld

Rijswijk, 24 juli 2001

Nieuwe dienstverlening op basis van nieuw ontwikkelde technische analyse:

Samenvatting:
Arkesteijn Beursanalyse heeft technische analyse opnieuw ontwikkeld, slechts gebruikmakend van wiskundige en statistische principes. Sinds kort biedt de dienstverlener zijn analyses aan aan beleggers. De dienst is ontwikkeld omdat de gangbare technische analyse op basis van verkeerde uitgangspunten wordt toegepast. Op de website www.arkesteijn.com zijn de resultaten van de modelportefeuille dagelijks te volgen.

Om koop- en verkoopmomenten te bepalen wordt technische analyse in combinatie met fundamentele analyse vaak gebruikt. Technische analyse is al oud en is ontstaan in de tijd dat niemand rekenkracht op zijn bureau had staan. Veel van de ta-methodes zijn dan ook vereenvoudigingen van een achterliggende statistische methode, een vereenvoudiging die destijds snel door mensen op papier kon worden gemaakt. Maar vereenvoudigingen zijn vaak net zo onnauwkeurig als simpel, en het is daarom verbazingwekkend dat de huidige ta-software juist die vereenvoudiging nog steeds tot doel stelt. (Voorbeeld: de meeste programma's ondersteunen point&figure-grafieken, steun- en weerstandslijnen, en andere ingewikkelder lijkende methodes, maar het zijn meestal niet meer dan simplificaties van statistische methodes, oorspronkelijk bedoeld om op papier te gebruiken.) Verwacht mag toch worden dat nu met de algemeen beschikbare computerkracht teruggegrepen wordt naar de achterliggende wetenschappelijke verantwoorde statistische technieken.
Arkesteijn Beursanalyse vindt dat die verwachting moet worden waargemaakt en is gestart met een dienstverlening aan beleggers in de vorm van een dagelijkse nieuwsbrief via e-mail, waarin voor de belangrijkste aandelen koop- of verkoopsignalen worden gegeven op basis van uitsluitend wiskundige en statistische theorie. Op de website van Arkesteijn Beursanalyse is zijn methode uitgelegd, en is dagelijks een update van de modelportefeuille zichtbaar.