Ingezonden persbericht

OPENWAVE STEUNT SyncML-INITIATIEF

Open standaard voor universeel synchronisatieplatform

Naarden, 24 juli 2001 - Openwave Systems, Inc. (Nasdaq: OPWV) neemt als sponsor deel aan het SyncML-initiatief. Als marktleider op het gebied van mobiel internet en voorstander van open standaarden ondersteunt Openwave dit initiatief voor universele synchronisatie. Volgens Openwave is dit initiatief een belangrijke stap voor de ontwikkeling van robuuste synchronisatieoplossingen die gebruikers van mobiele apparatuur een nieuwe ervaring zullen bieden. Openwave wil de open standaarden van SyncML inzetten om de synchronisatiemogelijkheden van haar Services OS verder uit te breiden. Services OS is een geïntegreerde softwaresuite voor infrastructuurplatform- en applicatiediensten voor mobiele operators.

Met de op SyncML gebaseerde synchronisatieoplossingen die Openwave zal introduceren, kunnen operators snel nieuwe diensten ontwikkelen en inzetten voor nieuwe omzetmogelijkheden. Door abonnees via hun mobiele telefoon betere toegang tot persoonlijke contactinformatie te bieden, maken ze meer gebruik van het netwerk. Hierdoor kunnen operators de average revenue per user (ARPU) verbeteren. Deze oplossingen bieden ook nieuwe mogelijkheden voor andere adresboek-gerelateerde datadiensten en applicaties voor draadloze e-mail, unified messaging en SMS.

"De huidige mobiele apparatuur maakt het leven aangenamer door mogelijkheden voor andere waardevolle diensten naast spraak", zegt Andrew Wyatt, Vice-President Synchronisation Products Group bij Openwave. "Wij willen extra gemak bieden via universele, persoonlijke en gebruikersvriendelijke dataservices. Met onze oplossingen hebben drukbezette mensen continu toegang tot persoonlijke informatie die opgeslagen is in de verschillende apparatuur. Dit maakt de mobiele telefoon tot een praktisch en onmisbaar communicatiemiddel."

Op basis van de op SyncML gebaseerde oplossingen van Openwave kunnen gebruikers draadloze verbindingen benutten om informatie in een mobiele telefoon of PDA te vergelijken met informatie uit hun adresboek op de portal van de carrier. Deze technologie kan ook ingezet worden om data te synchroniseren met de meest gebruikte Personal Information Management-producten (PIM), zoals Microsoft Outlook. Hierdoor kunnen gebruikers hun persoonlijke adresboek overal en altijd actualiseren, terwijl ze ook continu een back-up onderhouden hebben als ze de informatie upgraden of kwijtraken, bijvoorbeeld door verlies van de mobiele telefoon.

SyncML is een open industriestandaard voor universele synchronisatie van remote data en persoonlijke informatie voor verschillende netwerken, platformen en apparatuur. Deze open standaard wordt momenteel ondersteund door meer dan 600 leveranciers van draadloze oplossingen en wordt door het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) ingezet als het protocol voor toekomstige datasychronisatie.

Over Openwave
Openwave Systems, Inc. is ontstaan uit de fusie van Phone.com en Software.com. Het bedrijf levert een brede reeks van open, op IP gebaseerde communicatie-infrastructuursoftware en -applicaties. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.openwave.com

Voor meer informatie

Openwave
Rudy Bouwman
Tel: 035 695 71 00
rudy.bouwman@openwave.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno / Claire Westerhof
Tel: 030 656 50 70
julia@lvtpr.nl / claire@lvtpr.nl