Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 24-7-2001

Wasplaats taxibedrijf
In 1999 besloot het college niet op te treden tegen een taxibedrijf aan de Jan van Speijklaan, omdat er al vóór het nieuwe bestemmingsplan een wasplaats aanwezig was. Zodoende viel de wasplaats onder het overgangsrecht. Omwonenden maakten hiertegen bezwaar. Een beslissing hierover wordt aangehouden tot de rechtbank uitspraak gedaan heeft inzake een gevraagde voorlopige voorziening.

Bouwvergunning woonhuis Gaanderij
Het college heeft een bouwvergunning verleend voor de verbouwing van een woonhuis aan de Gaanderij. Hiertegen is bezwaar gemaakt door een omwonende. Dit bezwaar wordt ongegrond verklaard, overeenkomstig het onafhankelijke advies van de commissie bezwaar en beroep. De verbouwing past binnen het bestemmingsplan.

Eigendom grond
Op dit moment wordt de Odulphusschool gesloopt voor nieuwbouw. Een aanwonende claimt nu het eigendomsrecht op een strook grond naast de school. Hij geeft geen toestemming tot betreden van de strook grond. Het college ontkent echter dat er sprake is van langdurig en ondubbelzinnig gedrag als exclusief bezitter en sommeert betrokkene de sloper onmiddellijk toegang te verlenen en het aangebrachte hek te verwijderen.

Aankoop grond
Het college vraagt de raad akkoord te gaan met de aankoop van een perceel aan de Heistraat van 900 m2. De grond is nodig voor bouwplan Moorland; de geplande woonwijk tussen Wilhelminakanaal en Kempenweg.

Geluidhinder Woonpark Sonnevanck
Sportstichting Oirschot huurt tennisbanen aan de Spoordonkseweg. Daarnaast, op park Sonnevanck worden vijf vrijstaande woningen gebouwd. De stichting vreest dat de woningen geluidoverlast zullen hebben van de tennisbanen. Met hen is daarom afgesproken dat er onder andere een geluidscherm komt tussen de banen en de nieuw te bouwen huizen op park Sonnevanck. Het college vraagt de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting hierover advies.