Ingezonden persbericht


Persbericht

Succesvolle tweede financieringsronde

Novaxess volledig gefinancierd met Euro 100 mln voor business plan Nederlandse markt

Amsterdam, 24 juli 2001 - Novaxess, aanbieder van vaste telefonie, datacommunicatie- en internetdiensten voor de zakelijke markt, heeft voor Euro 50 mln nieuwe aandelen geplaatst bij drie buitenlandse beleggers. Dit brengt de totale financiering op Euro 100 mln. Naast Media Communications Ventures en Battery Ventures, neemt de Amerikaanse verzekeraar Liberty Mutual deel. Anders dan gebruikelijk in de branche is Novaxess hiermee voor 100% met eigen vermogen gefinancierd en hoeft geen vreemd vermogen aan te trekken.

Met deze vermogensversterking kan Novaxess haar business plan voor de Nederlandse markt volledig realiseren. Het doel is in 2004 meer dan 10.000 klanten te bedienen met circa 115 wijkcentrale-regio's (MDF's), hetgeen overeenkomt met een marktaandeel van ruim 13% binnen de zakelijke markt. De directie verwacht dat vanaf 2004 de verdere groei gefinancierd kan worden uit de positieve cashflow.

Marc Destrée, oprichter en CEO Novaxess, licht toe: "Onze financiers onderkennen de kracht van onze aanpak van kwaliteit, voortdurende innovatie en een hoge servicegraad. Ik ben dan ook blij dat naast de branche-ervaren aandeelhouders van het eerste uur, nu ook een lange termijn belegger als Liberty Mutual zijn vertrouwen in ons heeft uitgesproken."