Ingezonden persbericht



Klaas Nuninga opent Holland Cup in Almere

Klaas Nuninga verricht op dinsdagavond 24 juli de openingshandeling van de 16-e Holland Cup, op het podium aan de Grote Markt in Almere. De ex-international en huidig commissaris technische zaken van Ajax kan daar ruim 4000 deelnemers aan het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland begroeten. Aan de Holland Cup doen 202 teams uit 21 landen mee.

Op welke manier Klaas Nuninga de openingshandeling zal verrichten, is volgens de organisatie nog een verrassing. Voordat het spektakel begint, zullen alle 4000 jeugdvoetballers in een gezamenlijke vlaggenparade van het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef naar de Grote Markt in Almere lopen. Deze parade wordt muzikaal begeleid door de pretbands "Brotherhood" en 'De Neuteblazers'.

De 202 ploegen strijden van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 juli om de Holland Cup, op vijf sportparken in Almere. De finalewedstrijden worden op zaterdag afgewerkt bij ASC Waterwijk, op sportpark Rie Mastenbroek. De organiserende stichting Euro-Sportring in Baarn wil ook voor de afsluitende prijsuitreiking, zaterdagavond op de Grote Markt, een bekende 'naam' uit de voetballerij strikken.

Klaas Nuninga

Klaas Nuninga werd geboren op 7 november 1940 in Winschoten en maakte op 23 augustus 1964 zijn debuut als profvoetballer bij Ajax. Hij speelde er tot 1969 in totaal 187 wedstrijden. Als Ajacied droeg Nuninga 19 keer het shirt van het Nederlands elftal. Na zijn actieve periode bekleedde Nuninga diverse bestuurlijke functies in de sport, waaronder het lidmaatschap van het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB.

Klaas Nuninga is niet alleen een bekende naam in de voetbalwereld, maar ook bij de stichting Euro-Sporting (die het toernooi om de Holland Cup organiseert). Nuninga werkte 22 jaar bij deze stichting, als coördinator internationale toernooien, public relations en projectontwikkeling. Daarna was hij betrokken bij EURO 2000, als Centre Director Amsterdam.

Klaas Nuninga was vijf jaar lid van de Ledenraad van Ajax totdat hij op 5 september 2000 tot bestuurslid van de Vereniging AFC Ajax werd benoemd met als portefeuille Technische Zaken. Momenteel is Nuninga nog als adviseur verbonden aan de stichting Euro-Sportring.
Nadat Klaas Nuninga dinsdagavond de openingshandeling van de Holland Cup heeft verricht, krijgen de 4000 deelnemers aan de Holland Cup in Almere een aantrekkelijk programma voorgeschoteld.

Zo is er woensdagavond een Coca Cola Beach Party in het Holland Cup Centrum. De teamleiders worden diezelfde avond verwelkomd door de gemeente Almere, in verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente. Op donderdag 26 juli zullen ruim 2000 van de 4000 Holland Cup-deelnemers het Amsterdam Tournament in de ArenA bezoeken.

Op vrijdag 27 juli zet de Holland Cup de meer dan 100 scheidsrechters, die vrijwillig fluiten bij het grootscheepse internationale toernooi, in het zonnetje tijdens een buffet. Op zaterdag 28 juli vinden dus overdag de finalewedstrijden om de Holland Cup plaats en worden die avond de prijzen uitgereikt tijdens een grootse ceremonie op de Grote Markt in Almere.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (