Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 24-07-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/11.00 uur)

Elsloo, inbreker betrapt

Een onbekend gebleven inbreker werd afgelopen nacht op heterdaad betrapt door de eigenaar van een sigarenzaak aan het Dorine Verschureplein in Elsloo. Tijdens een worsteling met de inbreker raakte de man gewond.
De sigarenhandelaar werd omstreeks 03.45 uur uit zijn slaap gewekt door enkele doffe klappen tegen de etalageruit van zijn winkel. Toen hij daarop naar beneden ging om poolshoogte te nemen, kwam hij in de winkel oog-in-oog te staan met de inbreker. er onstond een worsteling waarbij beiden door een ruit vielen en daarbij op straat terecht kwamen. Hierbij liep de eigenaar een vleeswond aan zijn voet op die met 20 hechtingen moest worden gehecht. Buiten zag de inbreker kans een steen te pakken en de handelaar daarmee tegen het hoofd te slaan. Deze moest toen loslaten. De inbreker zag zijn kans schoon om te ontsnappen. Hij stapte in een gereedstaande auto, vermoedelijk een ouder type Opel Kadett, 2-deurs model, en reed daarmee weg via de Ruyterweg. De eigenaar zag nog kans het bestuurdersportier te openen en dit zodanig ver te openen dat dit portier een zogenaamde `knik` vertoont.
De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich met haar in verbinding te stellen: tel. 0900 - 8844.

Sittard, Vieze geur leidt naar hennepplantage.
Een vieze geur in het trappenhuis van een flatgebouw aan de Bachstraat leidde de politie maandagmiddag naar een kleine maar goed ingerichte hennepplantage in een kelderbox van dezelfde flat. Onder zes groeilampen, waarvan de benodigde electriciteit illegaal werd afgetapt van het stroomnet, stonden circa 150 hennepplanten. De installatie werd ontmanteld en de planten werden in opdracht van de officier van justitie vernietigd. In deze werd de zogenaamde snelrechtprocedure toegepast en werd aan de 37-jarige eigenaar een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 3250,=. Door de stroomleverancier zal een naheffing worden gedaan.

Geleen, Autobrand
Een 33-jarige automobiliste uit Susteren kreeg maandagmiddag omstreeks 16.00 uur de schrik van haar leven toen haar auto waarmee ze op de Rijksweg A2 ter hoogte van Geleen reed, door onbekende oorzaak in brand vloog. De vrouw zag plotseling vlammen vanonder het stuur vandaan komen. Ze had de helderheid van geest om de auto op de vluchtstrook langs de weg te parkeren en dit vervolgens te verlaten. Enkele andere weggebruikers schoten haar te hulp en blusten het vuur. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest. De auto moest worden afgesleept.