PERSBERICHT

Voor het eerst wordt gevoetbald op kunstgras

Holland Cup beleeft
unicum in Almere

De Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, beleeft dit jaar een unicum. Voor het eerst zal er worden gevoetbald op kunstgrasvelden. Het gaat om de twee gloednieuwe en onderhoudsvrije velden op sportpark Fanny Blankers Koen in Almere, waar de 'amateurtak' van FC Omniworld is gehuisvest.

,,Ook voor ons betekent dit een primeur. We zijn er erg trots op", laat mevrouw Anneke de Vries van FC Omniworld weten. Ook de veertien (!) nieuwe kleedkamers, waarover FC Omniworld beschikt op het genoemde sportpark, zijn gereed tijdens de 16-e editie van de Holland Cup. Volgens mevrouw De Vries is het nog onzeker of de nieuwe kantine gereed zal zijn in de week van 23 tot en met 28 juli.

Mocht dat niet zo zijn, dan vermoedt de zegsvrouw van Omniworld dat er tenten zullen worden gebruikt om de gasten van de Holland Cup te kunnen opvangen. FC Omniworld is één van de vijf voetbalclubs uit Almere waar het internationale sportevenement plaatsvindt. Ook bij SV Almere, AS'80, ASC Waterwijk en SC Buitenboys zijn de voetballers van 8 tot 18 jaar actief.

Het is de eerste keer dat FC Omniworld te maken krijgt met de Holland Cup. Vorig seizoen heette de club immers nog Sporting Flevoland. Het betekent tevens dat sportpark Fanny Blankers Koen voor de eerste keer de locatie is waar wedstrijden van de Holland Cup gespeeld worden. In het komende voetbalseizoen zullen ook de senioren (hoofdklasse KNVB) en de voetbalschool van FC Omniworld naar dit sportpark verhuizen.

Voldoende vrijwilligers

Op het nieuwe sportpark van FC Omniworld zijn, naast de twee kunstgrasvelden, ook vier 'gewone' voetbalvelden beschikbaar voor het toernooi om de Holland Cup. ,,Aanvankelijk was het moeilijk om vrijwilligers te werven voor de Holland Cup, maar gelukkig zijn er momenteel voldoende mensen beschikbaar", vertelt mevrouw De Vries namens FC Omniworld.

,,Naarmate het toernooi dichterbij komt, lopen steeds meer mensen zich warm voor de Holland Cup", vervolgt ze. Mevrouw De Vries prijst zich gelukkig met de tips en adviezen van de vier andere clubs uit Almere: ,,Het is hartverwarmend hoeveel hulp ze bieden en hoeveel ze meeleven, om van de Holland Cup iets leuks te maken".

In trek

De 16-e editie van het internationale jeugdtoernooi is vooral in trek bij jeugdteams uit het buitenland. Enkele dagen voor de datum waarop de inschrijving sluit (1 juni), hebben zich al 174 buitenlandse teams aangemeld, afkomstig uit 17 verschillende landen (waaronder Japan). Op zondag 22 en maandag 23 juli zullen de meeste Amerikaanse ploegen aankomen in Almere. Op dinsdag 24 juli vindt de openingsceremonie plaats op de Grote Markt.

Het voetbaltoernooi zelf barst los op woensdag 25 juli en duurt tot en met de finales op zaterdag 28 juli. Diezelfde avond vindt de prijsuitreiking plaats, ook op uiterst spectaculaire wijze, op het podium aan de Grote Markt. In verband met het 25-jarig bestaan van de gemeente Almere, worden alle teamleiders op woensdagavond 25 juli officieel ontvangen in het gemeentehuis (en dus niet op donderdag 26 juli, zoals eerst de bedoeling was).

De jeugdige deelnemers aan de Holland Cup en hun begeleiders worden overwegend gehuisvest in de scholen in Almere. Tussen de bedrijven door kunnen de deelnemers zich vermaken op het Holland Cup Centrum aan de Landdrostdreef in Almere. Alle bijzonderheden over de Holland Cup zijn ook te bekijken op de geheel vernieuwde website: www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (