Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods introduceert functionaliteit voor beheer van bedrijfsprocessen in versie 4.5 van het webMethods integratieplatform

Versie 4.5 introduceert centraal 'dashboard' om bedrijfsprocessen te modelleren, uit te voeren en te beheren

Amsterdam, 25 juli 2001 webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, introduceert versie 4.5 van het webMethods integratieplatform. Dat biedt een complete oplossing voor de drie kritische elementen van de automatisering van bedrijfsprocessen: enterprise-integratie, mainframe-integratie en integratie van zakenpartners.

De nieuwe release bevat Business Integrator, een nieuw dashboard voor een centraal beheer van bedrijfsprocessen in de 'extended enterprise', de onderneming uitgebreid met haar elektronische zakenpartners. Daarnaast bevat de release verbeterde ondersteuning van RosettaNet en biedt hij flexibele integratie-opties voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Business Integrator

Met het Business Integrator-dashboard kunnen klanten bedrijfsprocessen definiëren die de interne standaardsoftwarepakketten, mainframesystemen, databases en applicatieservers omvatten. Daarnaast biedt Business Integrator toegang tot de systemen van hun zakenpartners. Voor de eerste keer kunnen klanten centraal hun bedrijfsprocessen modelleren, uitvoeren en beheren en toch de flexibiliteit behouden om het resulterende integratiesysteem in een gecentraliseerde of juist zeer gedistribueerde omgeving in te zetten.

Door de logica voor het onderliggende integratieplatform automatisch te genereren, maakt Business Integrator het schrijven van maatwerksoftware overbodig. Eenmaal in gebruik genomen biedt Business Integrator via een standaardbrowser een console waarmee zakelijke gebruikers ieder voorval in het proces op dezelfde grafische manier kunnen bekijken als waarmee het gedefinieerd werd.

Verbeterde oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven

Het webMethods integratieplatform biedt betere mogelijkheden om integratie toegankelijk te maken voor handelspartners die kleiner of minder technisch geavanceerd zijn. Door ondersteuning van een breed scala aan communicatiemethoden, waaronder de mogelijkheid om snel maatwerk-webinterfaces te maken en de mogelijkheid om documenten van zakenpartners (waaronder Excel-bestanden) via FTP en e-mail (SMTP) te ontvangen, kunnen kleine en middelgrote handelspartners de zelfde efficiëntievoordelen realiseren als grote bedrijven, tegen een beduidend lagere investering in technologie en hulpbronnen.

Verbeterde ondersteuning van RosettaNet

Het webMethods integratieplatform ondersteunt de laatste RosettaNet Implementation Frameworks (RNIF 1.1. en 2.0), evenals alle gepubliceerde PIP's (Partner Interface Processes). Met het webMethods integratieplatform kunnen klanten in de high-techbranche honderden handelspartners en miljoenen transacties ondersteunen. Meer informatie over RosettaNet-implementaties met het webMethods integratieplatform, waaronder verschillende white papers, is beschikbaar op www.webmethods.com.

Beschikbaarheid

Het webMethods integratieplatform versie 4.5, inclusief Business Integrator, wordt reeds aan een geselecteerde groep klanten uitgeleverd. Het product komt breed beschikbaar in augustus 2001.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com