Politiebericht Boxtel 25-07-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

32-JARIGE MAN PLEEGT ZON 30 INSLUIPINGEN

Deze insluipingen pleegde de man vooral in het buitengebied van de politieregio`s Midden en West Brabant, Noord Brabant Noord en Brabant Zuid Oost. De feiten werden gepleegd in de gemeenten: Tilburg, Oisterwijk, Oosterhout, Hil- varenbeek, Sprang Capelle, Diessen, Moergestel, Haaren, Giersbergen, Hel- voirt, Vught, Biezenmortel, Oirschot, Udenhout en Esbeek.

Bij de insluipingen in woningen, die de man in de maanden mei en juni van dit jaar pleegde, maakte hij geld, sieraden en waardevolle goederen zoals fototoestellen buit. Bij verschillende insluipingen werd de verdachte door de bewoners overlopen. Hij had dan steeds een smoesje klaar onder andere dat hij pech had aan zijn auto en water nodig had om de motor af te laten koelen. Gedurende het onderzoek kreeg de politie van verschillende aangevers en getuigen informatie over zowel de verdachte als de bij hem in gebruik zijnde auto. Deze gegevens leidden op 4 juli jl. in Tilburg tot de aanhouding van de verdachte. De bij de insluiping buitgemaakte goederen werden omgezet in geld dat de in Tilburg verblijvende man nodig had voor zijn drugsverslaving. De man is inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie te Breda en zit nog in voorlopige hechtenis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Schijndel

Dinsdagmiddag is een 30-jarige man uit Best aangehouden. De man werd in een winkel aan de Rooiseweg in Schijndel betrapt toen hij een paar sportschoenen met een waarde van ongeveer fl. 190,-- wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

FIETSER OP A2, Liempde

Dinsdagmiddag werd door een surveillance van de politie een bejaarde fietser aangetroffen op de vluchtstrook van de A2 onder Liempde. De man bleek het verkeerde "fietspad" te hebben genomen waardoor hij op de A2 terechtkwam. Hij is door de politie weer op goede fietspad geholpen.

INBREKER AANGEHOUDEN, Schijndel

Dinsdagavond is een 18-jarige man uit Schijndel aangehouden. Rond 19.00 uur ging het alarm af van een school aan de Putsteeg in Schijndel. Toen een medewerker van de school hierop het pand controleerde trof hij de man aan. De man werd door de medewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was de school langs de achterzijde binnen gedrongen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

GLAASJE OP, Schijndel

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 56-jarige man uit Schijndel bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van fl. 410,--. De controle vond plaats op de Boschweg in Schijndel.

INBRAAK WINKEL, Sint Michielsgestel

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan het Petrus Dondersplein in Sint Michielsgestel. Rond 01.45 uur werd een inbraak gemeld in de winkel. Toen de politie enkele minuten later ter plaatse kwam, bleek een deel van de etalage te zijn vernield, waardoor men binnen kon komen. In de winkel werden verschillende vitrinekasten opengebroken. Een flink aantal horloges werd gestolen.