Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 25 juli 2001

NIPO ENQUÊTE OVER SAMENGAAN GELDROP EN MIERLO

Het onderzoeksinstituut NIPO onderzoekt de komende weken de mening van de inwoners van de gemeenten Geldrop en Mierlo over het voorstel van beide gemeentebesturen om op te gaan in één gemeente. De doelgroep van het onderzoek zijn inwoners van 18 jaar en ouder. De steekproef, waarbij 500 inwoners in onze gemeente telefonisch worden ondervraagd, zal eind juli/begin augustus worden gehouden. Ook in Mierlo zullen 500 inwoners om hun mening worden gevraagd. De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de definitieve reactie op het herindelingsvoorstel.

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken heeft in het kader van de gemeentelijke herindeling in de regio Eindhoven-Helmond onder andere voorgesteld om de gemeenten Geldrop en Mierlo samen te voegen. De colleges van burgemeester en wethouders van Geldrop en Mierlo hebben aangegeven dat zij kunnen instemmen met dit voorstel. Tevens hebben zij besloten om het marktonderzoekinstituut NIPO een representatieve steekproef te laten houden onder de bevolking van Geldrop en Mierlo.

In Mierlo worden de resultaten van de NIPO enquête op 13 augustus voorgelegd aan de commissie algemene zaken. In Geldrop vergadert de commissie ABZ hierover op 22 augustus. De definitieve besluitvorming over het herindelingsvoorstel vindt in Geldrop plaats op 6 september. In Mierlo is dat op 27 augustus.