HOUT EN BOUWBOND CNV

Dreigend ontslag voor werknemers Nijdak dakbedekking te Zeewolde

Nijdak Dakbedekking BV te Zeewolde is voornemens het bedrijf te sluiten. De twaalf werknemers hebben deze week te horen gekregen dat er collectief ontslag aangevraagd gaat worden bij Arbeidsvoorziening. Het merendeel van hen heeft een dienstverband van meer dan 15 jaar. Nijdak noemt bedrijfseconomisch belangen als motief. De directie wil niet met de bonden praten.

De betrokken werknemers betwijfelen de noodzaak van de bedrijfssluiting Ze willen meer inzicht in de financiële situatie om vervolgens te zien welke maatregelen er genomen kunnen worden om het bedrijf weer gezond te krijgen. Zij hebben de indruk dat de directie te weinig moeite heeft gedaan om sluiting van Nijdak BV te voorkomen. Daarom hebben de werknemers contact opgenomen met de Hout- en Bouwbond CNV.

De directie weigert echter om met de bonden te praten. Bovendien werd tijdens een personeelsbijeenkomst G.Fiks, bestuurder van de Hout- en Bouwbond CNV, de toegang tot het bedrijf ontzegd. Als reactie hierop heeft de Hout- en Bouwbond CNV zijn leden geadviseerd de Werknemersverklaring van geen bezwaar niet te ondertekenen. Nijdak moet daardoor voor iedere werknemer een individuele aanvraag tot beëindiging van het dienstverband indienen bij Arbeidsvoorziening.

Nadere informatie: G.Fiks 06 - 51202952

26 jul 01 13:24