Gemeente Breda

26-07-2001

Gemeente houdt vast aan woningbouw op Slachthuisterrein
De Raad van State heeft op woensdag 25 juli het beroep van CSM Suiker bv gegrond verklaard en daarmee het bestemmingsplan voor de bouw van 170 woningen in de wijk Belcrum afgekeurd. Maar de Raad van State concludeert ook dat woningbouw op het Slachthuisterrein mogelijk is.

De komst van 170 woningen op het Slachthuisterrein brengt geen verandering teweeg in de nieuwe milieuvergunning die Gedeputeerde Staten aan CSM Suiker bv moet verlenen.
De gemeente gaat er van uit dat de motivering van Gedeputeerde Staten kan worden versterkt op basis van nieuwe onderzoeksgegevens van de provincie naar de geurproblematiek van suikerfabrieken.

Dit betekent dat slechts een deel van de bestemmingsplanprocedure opnieuw moet worden uitgevoerd. Er is een nieuw goedkeuringsbesluit nodig van Gedeputeerde
Staten. Daarmee is het tijdverlies beperkt, hoewel nog onduidelijk is hoe lang het precies zal duren voordat er een bouwvergunning kan worden verleend. De gemeente heeft dit niet alleen in de hand. Tegen een nieuw goedkeuringsbesluit kan namelijk weer beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Het standpunt van de gemeente is en blijft dat woningbouw op het Slachthuisterrein zeer gewenst is en zo snel mogelijk zou moeten starten.

Breda, 26 juli 2001