Politiebericht Friesland: Friesland 27-07-2001
Politieberichten van 27/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: aanranding
Vrijdag 20 juli omstreeks 13.30 uur fietste een 17-jarige inwoonster van Warten over het Kempenaersplein in de richting van de Mr. Halbert Binnertstraat. Zij was op weg naar haar werk. Zij reed op een grijze damesfiets, voorzien van handremmen en een versnelling. Op het Kempenaersplein stonden twee negroïde mannen, die haar tegen hielden en bij de arm vastpakten. De mannen spraken in de Engelse taal tegen haar. Vervolgens werd de vrouw door de mannen onzedelijke betast en werden haar onzedelijke voorstellen gedaan. De vrouw kon zich losrukken en is daarop hard weggefietst. Het signalement van de verdachten: leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte tussen de 1.75 en 1.85 meter, beiden hadden kroeshaar, breed postuur. De politie vraagt eventuele getuigen op zich te melden: 0900 8844.

Langweer: mishandeling
Vrijdag omstreeks 03.20 uur zag een 52-jarige inwoner van Workum, dat op het parkeerterrein aan de Stevenshoek, een aantal personen op de kofferbak van zijn auto zaten. Toen hij vroeg of ze er vanaf wilden gaan, kreeg hij plotseling van een onbekend gebleven persoon een vuistslag tegen zijn hoofd. De man raakte niet gewond. Hij heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan het Grootzand. Met een putdeksel werd de etalageruit vernield. Het wisselgeld, klein bedrag, werd uit de kassa weggenomen. Namens de eigenaresse van de winkel, werd aangifte gedaan door een 50-jarige inwoner van Sneek.

Drachten: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bolten. Het slot aan de bestuurderszijde werd geforceerd. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 20 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 18-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Joure: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan het Waagplein. Men kwam binnen via de `hengelmethode`. De voordeur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden een aantal antieke gouden en zilveren sieraden (o.a. geboortelepels), een stoeltjesklok en een authentiek klokje gestolen. De bewoonster, een 77-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Mouterrij. Het linker portierslot was geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Gorredijk heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto, die stond geparkeerd op de Weverij. Ook hier werd een portierslot geforceerd. Uit deze auto werd ook een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een radardetector. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272