Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 27 juli 2001

Diefstal Noordwijkerhout (D1) Een 40-jarige man en een 28-jarige man, beiden uit Noordwijkerhout, zijn donderdag 26 juli aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning waarbij zij onder bedreiging van geweld geld van de bewoner afhandig hebben gemaakt. Bij een eerdere ontmoeting op woensdag was onenigheid ontstaan over een gevonden portemonnee. De twee mannen uit Noordwijkerhout zijn inmiddels met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Autodiefstal Leiden (D4) Bij een woninginbraak in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli zijn uit een woning aan de Beekforel autosleutels weggenomen. Men kwam binnen via het zogenaamde gaatjes boren. Vervolgens heeft men de bijbehorende auto gestolen die bij het huis geparkeerd stond. Het gaat om een beige Volkswagen Passat. Verder is er voor zover bekend niets uit de woning weggenomen.

Leidenaar aangehouden wegens klap Leiden (D4)
Een 54-jarige vrouw uit Oegstgeest is donderdagmiddag in het gezicht geslagen door een 52-jarige Leidenaar. Kort daarvoor fietsten beiden over de Breestraat waarbij de Leidenaar de Oegstgeestse afsneed. De vrouw fietste de Leidenaar vervolgens achterna om hem even later in een winkel op de Hoge Woerd op zijn verkeersgedrag aan te spreken. Toen deze hier niet op in wilde gaan, gooide de Oegstgeestse zijn fiets omver die buiten bij de winkel stond. Hierop gaf de Leidenaar haar een klap in het gezicht. Zij hield hier een gezwollen oog aan over. De Leidenaar werd aangehouden en kreeg een transactie van 375 gulden uitgereikt.

Babbeltruc Leiden (D4) Drie onbekende vrouwen hebben donderdag 26 juli rond 11.40 uur in een woning aan de Telderskade een babbeltruc uitgevoerd. De vrouwen belden aan en liepen vervolgens met de bewoners het huis binnen. Hierna hielden twee vrouwen de bewoners aan de praat, terwijl de derde vrouw het huis doorzocht. Nadat de vrouwen vertrokken waren, misten de bewoners sieraden.

Woninginbrekers aangehouden Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft donderdagnacht op heterdaad twee verdachten aangehouden, die zojuist in een woning aan de Plutostraat hadden ingebroken. De verdachten, 20 en 22 jaar oud en afkomstig uit Alphen aan den Rijn hadden nog niets weggenomen. Voordat zij dat konden doen had de politie hen aangehouden. Het bleef derhalve bij een poging. Na verhoor en inverzekeringstelling moesten de verdachten worden heengezonden. Zij kregen een dagvaarding mee.

Bezorger overvallen Alphen aan den Rijn (D5) Op 26 juli omstreeks 20.14 uur is op de Lupinesingel een bezorger van een grillroom, die daar op zijn bromfiets reed, door twee mannen overvallen. De bezorger had zojuist een bestelling afgeleverd en reed over de Lupinesingel ter hoogte van de Martin Luther Kingschool. Daar werd hij tot stoppen gedwongen door twee mannen. Onder bedreiging van een mes werd hem de portemonnaie afhandig gemaakt. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Auto's vernield Zevenhoven/Langeraar (D5) In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli zijn in verschillende straten van Zevenhoven en Langeraar auto's vernield. Er zijn auto's waarbij de rem- en/of brandstofleidingen kapot zijn gemaakt. De politie waarschuwt daarom mensen om alvorens in de auto te stappen, de rem- en brandstofleidingen te checken. Ook zijn bij meerdere auto's ruiten vernield waarna spullen uit de auto zijn weggenomen. In Zevenhoven stonden de auto's geparkeerd in de Groene Jonkerstraat, de Verlaat, Plantsoen, S. Van Drielstraat, Vlasakker en Ruijgenborch. In Langeraar stonden de auto's in de Van Wassenaerstraat en de J.M. Halkesstraat. De politie verwacht dat minstens 30 benadeelden aangifte zullen doen. Slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie om aangifte te doen via 0900-8844. Ook komt de politie graag in contract met mensen die getuige zijn geweest van de vernielingen en diefstallen. Ook deze mensen kunnen via 0900-8844 met de politie in contact komen.

Alcoholcontrole Waddinxveen (D6)
De politie in Waddinxveen heeft vannacht, 27 juli, op diverse plaatsen in Waddinxveen en Boskoop automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal zijn er 20 automobilisten gecontroleerd. Eén bestuurder blies 285 Ug/l en kreeg een transactie uitgereikt van fl. 410,-.

Onder invloed Lekkerkerk (D8) Vannacht op de C.G. Roosweg is een 27-jarige automobilist uit Schiedam aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en blies 415 Ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.