Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.55 uur
Verkeerscontrole

ZEIST De politie controleerde donderdagmiddag tussen twee en drie uur op de Boulevard. Twintig mensen kregen een bekeuring van negentig gulden voor het niet dragen van de autogordel; vijftien bestuurders kregen een bon voor te hard rijden. De snelste passeerde het controlepunt met 76 km/u waar 50 de limiet is.

Zonder rijbewijs

ZEIST Toen politieagenten vrijdagmorgen rond half vier op de Dijnselweg een auto wilden controleren, ging die er vandoor. De politie reed de auto klem, waarop de bestuurder er lopend vandoor probeerde te gaan. De agent bleek echter over een betere conditie te beschikken en hield een achttienjarige inwoner van Zeist aan wegens het negeren van een stopteken. De jongeman bleek ook geen rijbewijs te hebben. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring.

Te veel op

ZEIST Een 25-jarige Utrechter werd rond middernacht in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed in zijn auto over de Thorbeckelaan. Hij bleek met 0,95 promille achter het stuur van zijn auto te zitten. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden.