Leiden, 29 juni 2001

HO-PIN TUNG BESTUURT SAFETY CAR TIJDENS DUTCH TT

KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung zal tijdens de Dutch TT op zaterdag 30 juni op een bijzondere manier kennismaken met het Circuit van Drenthe. Ho-Pin bestuurt bij het grootste motorsportevenement van Nederland een safety car op uitnodiging van de organisatie.

Voor Ho-Pin Tung vormt het Circuit van Drenthe bij Assen een geheel nieuwe uitdaging. "Ik heb inmiddels vier races gereden in de Landis Formule Ford, drie op het Circuit Park Zandvoort en één op het circuit van Zolder", aldus de 18-jarige coureur. "De vraag van de organisatie of ik een safety car wilde besturen, kwam voor mij als een aangename verrassing. Deze kans geeft mij de gelegenheid om het circuit alvast te leren kennen." BMW, dat participeert in het initiatief 'KNAF Talent First', stelt Ho-Pin Tung voor deze gelegenheid een van de safety cars ter beschikking. WK-wegracepromoter DORNA heeft een overeenkomst met BMW AG over het gebruik van een aantal auto's, waaronder een Z8 en een M coupé. Een van de safety cars rijdt bij de opwarmronde van de motorcoureurs voor het veld uit om het tempo te bepalen en de andere sluit achter het veld aan. Ho-Pin verwacht profijt te hebben van zijn optreden op het TT-circuit. "Want op zondag 8 juli heb ik een Formule Ford-race op deze baan. Ik kan nu alvast zien hoe de bochten lopen en inschatten hoe ik deze moet nemen."

Ho-Pin Tung kreeg onlangs al goed nieuws te horen: hij is geslaagd voor zijn VWO-examen. "Dit betekent dat ik mij nu voor de volle 100 % qua tijd en aandacht op mijn racecarrière kan richten", reageerde hij verheugd. "Mijn examenjaar en mijn race- en testprogramma lieten zich de afgelopen maanden soms moeilijk combineren. Dat is nu gelukkig bijna voorbij." Met het woord 'bijna' doelt Ho-Pin op de diploma-uitreiking, die vandaag (vrijdag) om 19.00 uur plaatsvindt. "De laatste motorrace is vandaag om zes uur afgelopen; mijn tijdschema is dus zeer krap." De KNAF Talent First-winnaar verwacht dat hij sneller progressie zal boeken nu hij zich volledig op de autosport kan concentreren. "Het gaat al steeds beter. Tijdens de laatste race op het Circuit Park Zandvoort kon ik het tempo goed volgen en zat ik er ook qua rondetijden helemaal bij. Nu ik mij helemaal op de Landis Formule Ford kan richten, verwacht ik grotere stappen te kunnen maken."

De race van de Landis Formule Ford op het Circuit van Drenthe heeft plaats op zondag 8 juli aanstaande om 15.50 uur.

Noot voor de redactie,