Ingezonden persbericht

inreon benoemt plaatsvervangend CEO

Amsterdam, 30 juli 2001 - inreon maakt de benoeming bekend van Kathrine Huelster als plaatsvervangend CEO. Zij zal deze functie vanaf augustus 2001 vervullen in het hoofdkantoor in Londen.

Rob Bredahl, CEO van inreon: "inreon heeft een topteam van professionals verzameld die thuis zijn in de branche voor herverzekeringen en in technologie. Zij zorgen ervoor dat zowel gebruikers als aandeelhouders profiteren van elektronische communicatie. Met meer dan twaalf jaar ervaring in B2B-oplossingen voor de wereldwijde verzekeringsmarkt is Kathrine een aanwinst voor het managementteam van inreon."

Kaj Ahlmann, Chairman van inreon, voegt hieraan toe: "inreon zet de herverzekeringsmarkt op zijn kop door alle voordelen van het internet door te spelen aan haar klanten. Voor de branche betekent dit kostenbesparingen, transparantie en efficiency. Om zo'n fundamentele verandering mogelijk te maken heb je een breed, klantgericht team nodig."

Voordat Kathrine Huelster naar inreon kwam was zij COO bij brancheorganisatie WISe. Zij was daar onder andere betrokken bij de integratie van de standaardisatieactiviteiten van WISe met die van de Amerikaanse normalisatie-instelling ACORD.

inreon
inreon, met vestigingen in Londen, Zürich en New Jersey, is een onafhankelijke internetmarktplaats voor herverzekeringen. Sinds de introductie in december 2000 heeft inreon de grootste zakelijke samenwerkingsomgeving voor verzekeraars, herverzekeraars en assurantiemakelaars gecreëerd. Met activiteiten in zeven Europese landen (Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Spanje en Italië) en de VS onderstreept inreon haar mondiale aanwezigheid. Tot de herverzekeraars die hun transacties online uitvoeren bij inreon behoren American Re, Hannover Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, St. Paul Re, Swiss Re, Wellington Underwriting en Zurich Re. inreon heeft onlangs de overname afgerond van Risk Transfer Exchange, een soortgelijke marktplaats die zich voornamelijk op de Verenigde Staten richt.