Ingezonden persbericht

Security.nl persbericht, maandag 30 juli 2001

Security.nl waarschuwt voor Code Red internet worm

Security.nl waarschuwt voor een nieuwe uitbraak van de Code Red worm. Deze zogenaamde worm bekladt websites en propageert zich via internet van server naar server. De worm zal zich woensdag 1 augustus over het internet beginnen te verspreiden. Gebruikers van Microsoft Windows NT en Microsoft Windows 2000 met de IIS webserver zijn kwetsbaar voor deze worm, die zich verspreidt via een beveiligingslek in deze software. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren met een semi-permanente internetverbinding zoals ADSL of kabel lopen gevaar met deze worm besmet te worden.

Op 19 juli jongstleden vond reeds een grote besmetting met de worm plaats, waarbij naar schatting 300.000 systemen wereldwijd besmet werden. Een groot aantal van deze systemen is nog steeds besmet en zal na een korte winterslaap woensdag weer beginnen met het zoeken van nieuwe kwetsbare systemen. Het ultieme doel van de worm is het platleggen van de site van het Amerikaanse Witte Huis door middel van een data-bombardement.

"Deze worm vormt een serieuze bedreiging voor het functioneren van het Internet als geheel, kwetsbare systemen dienen voor woensdag aanstaande beveiligd te worden", aldus Patrick Oonk van de beveiligingssite Security.nl.

Meer informatie over deze worm en het oplossen cq. voorkomen van besmetting is beschikbaar op de website www.security.nl.

Over Security.nl

Security.nl is opgericht en wordt onderhouden door een groep van specialisten op het gebied van gegevensbeveiliging.

Missie

De missie van Security.nl is onderdeel van het logo: maakt Nederland veilig.

Hiermee beogen wij om elektronische beveiliging hoog op de agenda te krijgen van de overheid, het bedrijfsleven, de industrie en particuliere gebruikers door het publiceren van relevante berichtgeving over gegevensbeveiliging en het onderhouden van elektronische gemeenschappen.

Doelgroep

Gebruikers van elektronische systemen die genteresseerd zijn in het laatste nieuws over beveiliging, participeren willen in gemeenschappen met gelijkgezinden en willen publiceren over gegevensbeveiliging.

Mededeling voor de redactie: