PERSBERICHT

INSINGER DE BEAUFORT NEEMT UNITED TRUST BANK OVER

Insinger de Beaufort, de internationale private bankgroep, neemt de United Trust Group over die onder andere de United Trust Bank Limited ("United Trust Bank") omvat. United Trust Bank is een in Londen gevestigde onderneming die kredietfaciliteiten, financieringsdiensten op het gebied van onroerend goed-ontwikkeling, als ook depositoproducten levert. Deze overname is een volgende stap in de uitbreiding van de activiteiten van Insinger de Beaufort in Groot-Brittannië, en luidt een belangrijke fase in in de ontwikkeling van Insinger de Beaufort om haar klanten een compleet geïntegreerd pakket van private banking diensten aan te kunnen bieden.

Insinger de Beaufort heeft de intentie om de zakelijke activiteiten van United Trust Bank verder te ontwikkelen binnen haar huidige onroerend goedfinancierings- en deposito-activiteiten. Daarnaast stelt de overname Insinger de Beaufort in staat haar product- en dienstenaanbod verder uit te breiden en biedt het een platform voor verdere groei en ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk.

Met United Trust Bank verkrijgt Insinger de Beaufort een gerenommeerde onderneming met een team van professionals die een schat aan ervaring hebben op het gebied van specialistische kredietvoorzieningen. Deze expertise zal nieuwe mogelijkheden faciliteren om specialistische financierings-, deposito- en kredietgerelateerde producten en diensten aan te bieden aan de institutionele en particuliere klanten van Insinger de Beaufort. De overname zal met name een rol spelen bij de ontwikkeling van een uitgebreide portfolio op het gebied van vermogensbeheer voor particuliere klanten, door het faciliteren van nieuwe producten, waaronder de introductie in het Verenigd Koninkrijk van kredietgerelateerde producten zoals leningen met een korte looptijd die worden verstrekt op basis van de aandelenportfolio van de klant.

Geheel in lijn met de branding-strategie van de groep, zal United Trust Bank te zijner tijd haar naam wijzigen in Bank Insinger de Beaufort plc.

Graham Davin, Chief Executive van de Institutional and Corporate Client Division van Insinger de Beaufort licht toe: "United Trust Bank past zeer goed bij ons. Haar activiteiten complementeren onze bestaande activiteiten en worden in zijn geheel overgenomen, inclusief het bestaande management team. De onderneming wordt goed geleid en heeft een aantrekkelijk rendement op geïnvesteerd vermogen. Het zal een basis vormen voor onze bankactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en ons helpen bij het realiseren van onze doelstelling om onze producten en diensten verder te consolideren."

Roger Tidyman, Managing Director van United Trust Bank, verwelkomt de overname: "Het team van de United Trust Bank kijkt er naar uit om zich aan te sluiten bij Insinger de Beaufort, en om gebruik te maken van de voordelen die het zijn van een onderdeel van een grotere, gediversifieerde internationale groep biedt. Op de langere termijn zal de overname leiden tot significante groeimogelijkheden binnen de groep. Insinger de Beaufort staat bekend om haar vermogen om bedrijfsactiviteiten te verbeteren en verder te ontwikkelen, en we verwachten dan ook dat de United Trust Bank op een zelfde wijze daarvan zal kunnen profiteren."

Voor meer informatie en foto's kunt u contact opnemen met: Graham Davin, Chief Executive van de Institutional and Corporate Client Division van Insinger de Beaufort
Tel: +44 (0)20 7377 6161

Arvid Gustafsson, Manager Corporate Communications Insinger de Beaufort Amsterdam
Tel: + 31 (0) 20 5215 471

Dit persbericht is opgesteld door Square Mile BSMG WorldWide, Londen Contactpersoon Mark Whitfield of Claire Johnson
Tel: +44 (0)20 7841 5555

Opmerking voor de redactie:
Insinger de Beaufort is in 1994 ontstaan na de fusie van Integro, financiële dienstverlening, met Bank Insinger de Beaufort N.V., een uit 1779 daterende Nederlandse private bank. Insinger de Beaufort heeft kantoren in negentien landen. De belangrijkste vestiginge zijn in Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden. De groep biedt financiële diensten aan, waaronder private banking, asset management, trust en fiduciary services, securities trading en corporate finance services.

Insinger de Beaufort Holdings S.A., de moedermaatschappij, is genoteerd aan de Luxembourg Stock Exchange. De groep heeft meer dan 1 000 mensen in dienst.

U kunt aanvullende informatie over de groep en haar diensten vinden door het bezoeken van de website van Insinger de Beaufort: www.insinger.com .