Politie Amsterdam-Amstelland

Softdrugsbedrijf ten einde
27-7-2001. Donderdagmiddag heeft de politie in de Witte de Withstraat een softdrugbewerkingsbedrijf opgerold. Het werd ontdekt toen de politie een onderzoekje in de buurt deed en op een sterke hasjlucht stuitte. In een kelder bleek vervolgens een softdrugverwerkingsbedrijf te zijn ondergebracht. De negen aanwezige personen waren volop aan het werk. Er is beslag gelegd op 200 kilo hasjiesj en weed en bewerkingsapparatuur. De verdachten zijn alle negen in verzekering gesteld.

Weteringbuurt
In een woning aan de Weteringbuurt is donderdagmiddag een weedplantage ontmanteld. De politie nam 30 planten en kweekapparatuur in beslag.



Skeeleraar pakt fietsendief
27-7-2001. Een 33-jarige skeeleraar zette donderdagmiddag de achtervolging in op een man die op het Damrak een fiets stal. Met de skeelers ontwikkelde hij een dusdanige snelheid dat de fietsendief in de Haringpakkerssteeg werd ingehaald. Hier greep de skeeleraar de fietsendief vast en volgde een vechtpartij. Diverse passanten keken naar het opstootje, maar hielden zich afzijdig. Gealarmeerde agenten namen de 22-jarige verdachte over en brachten hem naar een politiebureau.



Dodelijk ongeval
27-7-2001. Donderdagmiddag is een 20-jarige Amsterdammer overleden die eerder het slachtoffer werd van een eenzijdig verkeersongeval op de IJdoornlaan. Het slachtoffer was rond zeven uur s ochtends op weg naar zijn werk en belandde in de buurt van het Baanakkerpad in de berm. Tijdens stuurcorrectie ging het fout en sloeg het busje een paar keer om. De brandweer bevrijdde de gewonde bestuurder. Het slachtoffer is per ambulance onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Medische hulp mocht niet meer baten.