Ingezonden persbericht

Persbericht

30 juli 2001

Internetaanbieder Demon krijgt hoogste waardering van het MKB

"Demon voor derde keer op rij kwalitatief beste ISP volgens I&P monitor Blauw research"

Uit telefonisch onderzoek van Blauw Research onder 400 MKB-beslissers komt naar voren dat Demon Internet het hoogst gewaardeerd wordt. Met een gemiddeld waarderingscijfer van 7,9 staat Demon voor de tweede keer op rij op eenzame hoogte. Na Demon volgen providers Euronet en XS4ALL op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Demon scoorde bovengemiddeld op alle punten die het imago van een ISP bepalen, zoals snelle verbinding, goede dienstverlening, prijs/kwaliteit verhouding en betrouwbaarheid. In februari deelde Demon de eerste plaats nog met XS4ALL, die in april echter naar de derde plaats zakte.

Naast een waarderingsoverzicht van de ISP s zijn er nog meer interessante bevindingen uit het onderzoek naar voren gekomen. Zo blijkt dat inmiddels praktisch ieder bedrijf, te weten 95%, gebruik maakt van Internet. Vorig kwartaal lag dit percentage nog op 90%. Daarnaast blijken zeven van de tien bedrijven inmiddels een eigen website te hebben. De bedrijven die nog geen website hebben, hebben in zes van de tien gevallen al wel vast een domeinnaam laten registreren. Tenslotte is het aantal ondervraagden dat bekend is met ADSL sterk gestegen ten opzicht van vorig kwartaal. Maar liefst 78% van de MKB beslissers geeft aan bekend te zijn met deze technologie. Vorig kwartaal was dit nog maar 57%, terwijl het kwartaal daarvoor slechts 30% aangaf bekend te zijn met ADSL.

Blauw Research meet continu het gebruik, de bekendheid en de voorkeurspositie van Internetdienstverleners bij particulieren. Aan het eind van ieder kwartaal worden de resultaten van de I&P monitor Internetdiensten gepubliceerd in een rapporten. Evenals de afgelopen twee kwartalen werd het onderzoek uitgevoerd onder het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (ondernemingen met 10 tot 100 werknemers).

(294 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, één van Engelands grootste aanbieders van telefoon, data, Internet en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet bedient zowel particuliere als zakelijke klanten met een volledig aanbod van methodes voor Internettoegang, zoals leased lines, ADSL, ISDN-2 en natuurlijk inbel accounts. Overige diensten zijn onder andere Webhosting, co-location, managed server hosting, Virtual Private Networks (VPN) en online gaming.

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In dezelfde maand kreeg Demon Internet een gemiddeld rapportcijfer 7,8 van 400 MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research. Dit was het hoogste waarderingscijfer binnen dit onderzoek.

Over Blauw Research:
Blauw Research is het snelst groeiende onderzoeksbureau in Nederland ruim 90 medewerkers en een omzet van 7 mln. Euro. Internet staat centraal in de strategie van Blauw, een full-service onderzoekspartner op het gebied van klant- en medewerkerrelaties, corporate image, merk-, en communicatievraagstukken en (nieuwe) media. Blauw is vooral actief in de IT-markt, telecommunicatie, financiële services en e-business.

Blauw Research bv maakt samen met Blauw Contactcenter bv, Blauw New Media bv en Bureau Lagendijk bv deel uit van de Blauw Group bv, dat is opgericht in 1991 en is aangesloten bij de VMO. Voor meer informatie bezoek www.blauw.com.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met:

Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 043-356 69 56Fax: 043-356 69 55
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020-422 20 00Fax: 020-422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies
Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +44 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

We don t have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism, progress, sausages, synergy, technical know-how, value and work-rate.