Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-07-2001
persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Explosie

DE MEERN In een woning aan de Zomer in De Meern heeft zich zondagmiddag een explosie voorgedaan. De 37-jarige bewoner had enkele spuitbussen lek gestoken die hij weg wilde gooien.

In de keuken stond een pannetje op het vuur en vermoedelijk is het vrijgekomen drijfgas opgehoopt waardoor een explosie volgde. De man liep enkele lichte brandwonden op aan arm en buik. Andere persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Als gevolg van de explosie is brandschade ontstaan in de keuken.

Poging beroving

UTRECHT Een 18-jarige inwoner van Maartensdijk is vrijdagavond rond half negen aan de Koningslaan door twee jongens belaagd die het hadden voorzien op zijn bromfiets. De jongen werd tijdens het rijden door twee jongens op een brommer ingehaald. Een van de jongens schopte tegen de linkerkant van de bromfiets waardoor het slachtoffer ten val kwam.

Een van de jongens wilde met de bromfiets van het slachtoffer wegrijden maar de jongen kon dat nog voorkomen. Na klappen over en weer wist de jongen met zijn bromfiets te ontkomen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Tolsteeg via 0900 8844.

Geweld in verkeer

UTRECHT De politie heeft zondagavond drie mannen aangehouden die eerder op de avond een getuige van een aanrijdinkje hadden bedreigd. De getuige, een 57-jarige Utrechter, zag de auto van de drie mannen aan de Burgemeester van Tuyllkade tegen een geparkeerde auto aanrijden.

Toen de Utrechter het kenteken van het voertuig noteerde richtten de drie mannen zich tot hem waarna over en weer enkele klappen werden uitgedeeld.Ook werd een deuk in de auto van de man getrapt. Na enig onderzoek heeft de politie de auto teruggevonden aan de Pernambucodreef. De mannen, in de leeftijd van 31 en 51 jaar uit Arnhem en een 40-jarige Utrechter zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag is aan de J.S. de Rijkstraat een 17-jarige Utrechter aangehouden die vlak daarvoor probeerde aan de politie te ontkomen op zijn scooter. Na een korte achtervolging werd de jongen op straat gezien waar hij zich vervelend opstelde ten opzichte van de politie. Toen de agenten de jongen mee wilden nemen naar het bureau verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. Na verhoor op het bureau is de jongen weer op vrije voeten gesteld.

Vechtpartij
UTRECHT Een 29-jarige inwoner van Nieuwegein is in de nacht van zaterdag op zondag aan het Neude gewond geraakt bij een vechtpartij. De man werd geslagen door een man en een vrouw en liep daarbij een wond op aan zijn hoofd. Beide verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Utrechtse en een 25-jarige man uit Bilthoven. Naar de toedracht wordt een onderzoek ingesteld.