Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 11.30 u) Maandag, 30 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen zondagmiddag, omstreeks 14.00 uur vond op de Bosscherweg in Maastricht een aanrijding plaats. Een 19-jarige automobilist uit Zutendaal (B) botste met zijn auto tegen de zij-laadklep van een aanhanger achter een auto (bestuurd door 26-jarige man uit het Belgische Canne) welke hem tegemoetkwam. De zij-laadklep was plotseling opengegaan en raakte de voorruit. De 19-jarige Belgische automobilist die nog op tijd wegdook botste vervolgens bij een uitwijkmanoeuvre met zijn auto tegen een boom. Hij raakte gewond en werd met een open botbreuk in een hand overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De Bosscherweg werd zondagmiddag voor de afhandeling/onderzoek ruim twee uur voor het verkeer afgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; aangehouden
Bij controle afgelopen zondagavond op een picnic/parkeerplaats aan de Kobbesweg in Maastricht van een aantal Duitse jongeren, bleek dat die softdrugs bij zich hadden. De verdovende middelen, totaal 45,5 gram hasjiesj en wiet, werden inbeslaggenomen. Bij nader onderzoek in hun auto vond de politie een gas/alarmpistool. Dit wapen werd in het kader van de Wet wapens en munitie inbeslaggenomen en de eigenaar van het wapen, een 19-jarige man uit het Duitse Kronberg werd aangehouden. Hij werd samen met de andere vier Duitse jongeren uit Kronberg overgebracht naar het politiebureau alwaar de politie proces-verbaal tegen hen opmaakt.

Maastricht; bekeuringen
De politie betrapte afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Dominikanerkerkstraat in Maastricht een 32-jarige man uit die plaats toen die in het openbaar stond te urineren tegen de etalageruit van een winkel. De Maastrichtenaar werd daarvoor bekeurd met een boete van honderd gulden. Daarnaast bekeurde de politie de man ook nog eens met een boete van honderdtachtig gulden. Hij wordt ervan verdacht de politie een valse naam te hebben opgegeven. Die kreeg argwaan omtrent de door verdachte opgegeven identiteitsgegevens. Zo had de verdachte eerder aangegeven van Franse afkomst te zijn om even later een geheel Engels klinkende naam op te geven.