DIERENBESCHERMING

Inspectiedienst: Schapenhouder wederom de fout in

Schapenhouder wederom de fout in

Hilversum/Den Haag, 3 augustus 2001:Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben deze week negenendertig verwaarloosde schapen in beslag genomen in het Groningse plaatsje Midwolde. Eén dier was er zo slecht aan toe, dat dit ter plaatse is geëuthanaseerd door een dierenarts. De inspecteurs troffen tevens vijf kadavers en een geraamte aan.

Op het moment van onderzoek waren er veertig schapen, er lagen drie kadavers in het weiland en twee kadavers in de sloot. Tevens lag er een geraamte. Alle schapen waren ongeschoren en tien dieren liepen kreupel. Twee schapen hadden last van maden, waarvan één dier inmiddels aangevreten was. Dit dier is door een dierenarts ter plaatse geëuthanaseerd. Met toestemming van de officier van justitie zijn de overige schapen in beslag genomen. Zij zijn ondergebracht bij een opslaghouder, die de dieren zal verzorgen in afwachting van een uitspraak van de rechter.

De schapenhouder was van mening dat hij zijn dieren prima verzorgde. Dit ondanks het feit dat hij in het verleden al enkele keren proces-verbaal heeft gehad vanwege dierenverwaarlozing. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft bij hem zelfs al eerder dieren in beslag genomen. Hopelijk houdt de rechter dit in gedachten bij het bepalen van het vonnis.

De aanleiding van deze zaak was een melding die bij de politie Leek was gedaan. Medewerkers van de politie zagen dat de schapen ongeschoren waren en troffen in het weiland twee kadavers aan. Zij verzochten de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming om assistentie.

einde bericht

Maaike Wermer, woordvoerder

070 314 27 38 of 06 221 053 92


03 aug 01 12:43