Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 3 augustus 2001

Vernieuwde Otterpark Leeuwarden groot succes
Stijging van de bezoekersaantallen, betere waardering park, gemiddeld langer verblijf

Het vernieuwde Otterpark Leeuwarden is een groot succes. In de afgelopen periode zijn de bezoekersaantallen met 30 tot 40% gestegen versus de aantallen van vorig jaar. Daarnaast is de waardering van de bezoeker voor het park en de gemiddelde verblijfsduur ook gestegen. De stijgende lijn van de bezoekersaantallen is ingezet na de heropening van het park door de nieuwe eigenaar Libéma Exploitatie B.V. Deze vond op 27 juni jl. plaats. In de korte tijd daarvoor heeft deze nieuwe eigenaar een groot aantal wijzigingen aan het park door gevoerd. In het totaal hebben al meer dan 10.000 bezoekers de weg naar het park weten te vinden De directie is met name verheugd om te zien dat de bezoekers langer blijven en de vernieuwingen uitermate goed waarderen.

De vernieuwingen aan het park zijn talrijk: Er is een dagelijks programma met voederpresentaties gekomen. Er zijn diverse wandelroutes met uitleg over flora en fauna in het park ontwikkeld. Het park heeft nieuwe speeltuinen en diverse attracties zoals Funwheels (fietsen met je armen) en roeiboten gekregen. In de periode van zaterdag 7 juli t/m zondag 19 augustus staat in het park het thema water centraal. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten (zoals poppenkast en knutselen) en in het expositiegebouw zijn twee tentoonstellingen te zien. De eerste is een overzichtstentoonstelling van het werk van de onderwaterfotograaf Willem Kolvoort. Een tweetal foto's van deze fotograaf zijn prijswinnaars van een toonaangevende wedstrijd voor natuurfotografie. De tweede tentoonstelling gaat over de watervogel; de lepelaar. Tenslotte heeft het gehele park een opknapbeurt gehad en zijn er diverse nieuwe diersoorten te zien (waaronder aalscholvers).

De bezoekers waarderen met name de nieuwe wandelroutes en de activiteiten voor de kinderen. De activiteiten zorgen ook de verlenging van de verblijfsduur in het park. Naast het bezoek aan het park kunnen kinderen o.l.v. Agaath Waterfanaat en Frederique Fontein genieten van meeleeftheater, knutselactiviteiten, proefjes met water en poppenkast. Vooral de poppenkast is erg populair. Hierbij worden de meest moderne technieken gebruikt. Een otterpop is op televisie te zien en kan interactie met de kinderen creëren door middel van camera's. De kinderen stellen de otter verschillende vragen, die hij weer beantwoort.

Het nieuwe Otterpak Leeuwarden is tot en met 30 september 2001 dagelijks geopend van
10.00 - 17.30 uur. Daarna is het park elk weekend geopend van 10.30u tot 16.30u. De entree voor het Otterpark Leeuwarden bedraagt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar fl. 8,50 p.p. en voor volwassenen fl. 12,50 p.p. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis op bezoek komen bij de otters. Voor fl. 30,- p.p. kan de bezoeker een abonnement kopen. Voor slechts fl. 5,- meer is er het Plus-abonnement dat ook nog 50% korting geeft op de andere Libéma dagattractieparken zoals o.a. Safari Beekse Bergen en Ecodrome. Voor meer informatie, telefoon: 0511-431214 of internet: www.Aqualutra.nl.