Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdag
16:54 vrijdag 3 augustus 2001

Martin Panman
0651611628

Auto inbraken

In Rolde en Odoorn zijn de afgelopen nacht diverse autos opengebroken. Vijf autos in Odoorn werden de dupe van het inbrekers gilde en drie in Rolde. In Odoorn werden meestal de sloten van de autos vernield en in Rolde werden ruiten van de autos vernield. Radios, geld en een navigatieapparaat verdwenen. De eigenaren deden aangifte.

Geld en tassen weg

MEPPEL. In een centrum aan de Reestlaan in Meppel missen een aantal bewoners geld. Donderdagavond tussen zeven en acht uur kwam er een vrouw aan de deur van een bewoner en vertelde dat zij een nieuwe zaak in Meppel had en nu overhemden wilde verkopen. De man ging daarop niet in werkte de vrouw de deur uit. Bij twee andere bewoonsters had men wel succes. De ene bewoonster was bij de buurvrouw op visite en had de deur van haar woning niet op slot gedaan, waarna de verdachte de kamer doorzocht. Een andere vrouw ging even naar het toilet en dat was het moment waarop ook haar kamer doorzocht werd. Beiden missen portemonnees en geld.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Inbraak

ASSEN. Vannacht is er ingebroken bij een restaurant aan de Beilerstraat in Assen. O.a. een kassalade met geld werd gestolen en een fooienpot werd leeggehaald. Er werd in totaal voor een paar duizend gulden gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Ruit taxi ingeslagen

MEPPEL. Vannacht werd een ruit van een taxi ingeslagen. De taxichauffeur had klanten in zijn auto, toen een jongeman hem aansprak en vertelde dat hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht moest worden, omdat zijn neus gebroken was. Toen de taxichauffeur hem vertelde dat dat niet ging omdat hij al klanten in zn auto had, werd een kameraad van de jongeman boos en sloeg een ruit van de taxi kapot. Nadat de taxichauffeur zijn klanten weg had gebracht ging hij naar het ziekenhuis en kwam achter de naam van een jongeman met een gebroken neus. Vervolgens deed de chauffeur aangifte bij de politie die een verder onderzoek in stelt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe